Visolie supplement | Vol met essentiële vetzuren

Eet jij weinig tot geen vette vis, maar wil je wel de essentiële vetzuren binnenkrijgen die je anders was misgelopen? Dan is een visolie supplement de perfecte toevoeging aan jouw eetpatroon. Door een visolie supplement aan je dagelijkse routine toe te voegen, profiteer ook jij van de gezondheidsvoordelen die vette vis met zich meebrengen.

Vette vis bevat namelijk twee essentiële Omega-3 vetzuren voor ons lichaam, namelijk docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA).

Voordelen van een visolie supplement

In de Omega 3 visolie supplementen hieronder zitten dus het essentiële DHA en EPA. Maar wat zijn nou precies de voordelen van het slikken van een dergelijk visolie supplement? Visolie pillen en/of levertraan hebben een bewezen positief effect op onder andere:

  • De bloeddruk [2]
  • De hersenen [1]
  • Het gezichtsvermogen [1]
  • Het hart [1]

Eet je dus nooit vis en vul je het ‘tekort’ aan deze essentiële vetzuren niet aan, dan kan je dus vele gezondheidsvoordelen mis. Een visolie supplement kan er dan voor zorgen dat je toch dagelijks aan de juiste hoeveelheden DHA en EPA komt om te profiteren van de gezondheidsvoordelen. Voor vegetariërs en veganisten zijn er plantaardige Omega 3 capsules.


Hoeveel heb ik nodig van een visolie supplement?

Er is uitvoerig onderzoek gedaan naar de juiste doseringen van EPA en DHA om te profiteren van de gezondheidsvoordelen die ze bieden. Wil je er maximaal van profiteren, probeer dan op z’n minst de volgende inname aan te houden;

  • Bij een dagelijkse inname van 3 gram EPA en DHA [1]
  • Bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en/of EPA [2]

In de meeste gevallen komt dit neer op het dagelijks slikken van 1 à  2 visolie tabletten bij een maaltijd, bij voorkeur tijdens een maaltijd. Bijvoorbeeld bij het ontbijt of de lunch.

Vragen over supplementen?

Heb je vragen over bovenstaande visolie supplementen of over andere supplementen als probiotica capsules? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag! Onze specialisten staan voor je klaar om je van een professioneel advies te voorzien.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten