Assortiment magnesium tabletten

Verschillende magnesiumvormen

Magnesiumtabletten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Elke vorm heeft specifieke eigenschappen en kan zodoende worden ingezet om specifieke gezondheidseffecten te behalen.

Magnesium citraat: Magnesium citraat is misschien wel de bekendste magnesiumvorm. Het is een organisch gebonden magnesium en daardoor goed opneembaar. Magnesiumcitraat wordt vooral gebruikt ter ondersteuning van de spieren.

Magnesium Malaat: De malaatvorm is een verbinding tussen magnesium en appelzuur. Appelzuur speelt een belangrijke rol in de citroencyclus. De citroencyclus is erg belangrijk voor de energie die ons lichaam in de cellen produceert. Zodoende wordt magnesium malaat vooral gebruikt bij vermoeidheid. Het activeert namelijke de natuurlijke energie in het lichaam. Magnesium malaat is ook uitstekend te gebruiken voor de spieren.

Magnesium Bisglycinaat: Magnesium bisglycinaat bestaat uit hele kleine deeltjes. Hierdoor passeert het gemakkelijk de bloed-hersenbarriere. Dat maakt deze vorm een goede keuze voor alle hersenfuncties. Magnesium bisglycinaat is daarom de beste keuze voor het geheugen, leerprestaties, concentratie en gemoedstoestand.

Een ander voordeel van magnesiumbisglycinaat is dat ons lichaam deze vorm ziet als een aminozuur. Magnesium en andere mineralen worden opgenomen door transporters. Wanneer er meerdere mineralen tegelijk moeten worden opgenomen dan kan dit de opname van magnesium (of een ander mineraal) belemmeren. Magnesium bisglycinaat wordt opgenomen via de dipteptidekanelen. In deze vorm heeft het vrij spel als het gaat om de opname.

Magnesium complex: Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een magnesiumcomplex. Een complex bevat verschillende magnesiumvormen. Magnesiumcomplexen kun je daarom inzetten voor algemeen gebruik en zo profiteer je van de verschillende gezondheidseffecten.

Opneembaarheid van magnesium

Magnesium is in verschillende vormen verkrijgbaar. De opneembaarheid van magnesium bepaalt grotendeels de kwaliteit van de magnesium tabletten. Je wilt tenslotte je magnesium tekort aanvullen en het liefst op de beste manier. Over het algemeen kunnen we concluderen dat organisch gebonden magnesium beter wordt opgenomen dan anorganische magnesiumvormen. Voorbeelden van de beste magnesium tabletten zijn:

  • Magnesium citraat
  • Magnesium tauraat
  • Magnesium bisglycinaat
  • Magnesium malaat
  • Magnesium gluconaat

Een voorbeeld van een slechte en goedkope variant is magnesium in oxidevorm. Deze anorganische verbinding is slecht opneembaar, met als resultaat dat er een deel achter blijft in de darmen. Dat trekt vervolgens water aan, wat de kans op dunne ontlasting vergroot. Het kan daardoor laxerend werken. Kom je goedkope magnesium tabletten tegen waarop de vorm niet vermeld staat? Dan betreft het waarschijnlijk de oxide-vorm.

Waar zijn magnesium tabletten goed voor?

In 2023 is magnesium nog uitgeroepen tot supplement van het jaar. Het wordt ook wel eens het wondermineraal genoemd. Dat komt omdat het meer dan 300 verschillende enzymen aanstuurt. Uit onderzoek is gebleken dat magnesium, onder andere, een positief effect heeft op de spieren en het ondersteunt je energieniveau en de botten. Magnesium is ook goed voor je gebit, zenuwstelsel, psychologische functies, goede electolytenbalans en geeft energie bij vermoeidheid.

Het beste magnesium supplement

Onze voorkeur voor het beste magnesium supplement gaat naar een magnesium in citraat-, malaat- of bisglycinaatvorm. Omdat veel onderzoeken hebben aangetoond dat deze vormen het beste wordt opgenomen door je lichaam. Een voorbeeld van een magnesium citraat is de Magnesium citraat 150 mg plus van Bonusan.

Een ander goed magnesium supplement is NTM MG 100 van Nutramin. Nutramin heeft gekozen voor een natuurlijke variant van magnesium en het bedrijf is daarbij uitgekomen op de Lithothamniom Calcareum. Dit is een rode alg. Deze rode alg wordt geoogst in IJsland en dit gebeurt 100% duurzaam. Het is rijk aan calcium en magnesium en bevat ook circa 70 sporenelementen waaronder ijzer, koper en zink. Nutramin gebruikt deze bron van mineralen dan ook voor verschillende supplementen.

Naast magnesium tabletten kun je ook kiezen voor een vloeibare magnesium en magnesium poeders.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten