Onze Top 5 beste Vitamine C

1. Kala Health Ester C

Ester C, ook wel de nieuwe generatie vitamine C genoemd, blinkt uit in de opname. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat Ester C tweemaal zo snel wordt opgenomen in het bloed. Ook blijft het twee keer zo lang in je lichaam aanwezig. Kala Health Ester C bevat een hoge dosering Ester-C. De tabletten worden versterkt met een bioflavonoïdencomplex.Dit product is ook verkrijgbaar in een voordeelverpakking met 180 tabletten.

2. Vitals Ester C 1000mg

Ook op de tweede plaats vinden we een Ester C supplement. Ook voor Vitals Ester C geldt dat het beter wordt opgenomen, langer in het lichaam blijft en het is vriendelijke voor je maag en darmen.

3. Vitakruid Gebufferde Vitamine C

Vitakruid Gebufferde Vitamine C bevat vitamine C uit calcium- en magnesiumascorbaat. Dit is een goed opneembare en maagvriendelijke vorm. De vitamine C in dit product is hoog gedoseerd en aangevuld met weerstand verhogende mineralen en antioxidanten.

4. Vitamine C 1000 mg Ascorbaten

Op plek 4 vinden we NTM Vitamine C 1000 mg Ascorbaten. De vitamine C in dit product is ook afkomstig uit calcium- en magnesiumascorbaat. Met 1000 mg vitamine C per tablet is dit één van de hoogst gedoseerde vitamine C supplementen.

5. Nutramin C4 Balance

Nutramin C4 Balance bevat 350 mg vitamine C per tablet. Het unieke aan dit product is dat het maar liefst 4 verschillende vormen van vitamine C bevat. Hiermee combineer je de voordelen van de verschillende vormen. Deze formule is versterkt met bioflavonoïden, zink, vitamine E en selenium.

Welke vitamine C tabletten zijn goed?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn Ester C supplementen goede vitamine C tabletten. Ze worden dan ook beschouwd als de nieuwe generatie vitamine C. Ze combineren een groot aantal voordelen van ascorbinezuur en calciumascorbaat.

Een ander goed opneembaar vitamine C supplement is Liposomaal Vitamine C. Liposomale supplementen worden ingekapseld zodat ze beter bestand zijn tegen afbraak door het maagzuur. Hierdoor bereikt het supplement goed de cellen zonder de werking aan te tasten. Ze ontbreken weliswaar op deze pagina, maar met name als je een vloeibaar vitamine C supplement zoekt, is een liposomale vorm aan te raden. 

We bieden ook een drietal vitamine C suppplementen aan waarvan de vitamine C afkomstig is van ascorbaten. Deze behoren dan ook tot de beste vitamine C supplementen. In deze categorie kun je kiezen voor het ascorbatencomplex van Bonusan, NTM C1000 ascorbaten van Nutramin of de ascorbatenpoeder van Vitals.

C4 Balance van Nutramin is een zeer compleet vitamine C preparaat. Het vitamine C is namelijk afkomstig van vier verschillende soorten ascorbaten, ascorbylpalmitaat en bioflavonoïden.

Minder goed te verdragen

In sommige gevallen is vitamine C minder goed te verdragen. Dat komt omdat het in haar basale vorm ascorbinezuur bevat. Dit zuur (pH van 2,3) kunnen sommige mensen, met name bij hogere doseringen, minder goed verdragen. Voor diegenen zijn de natuurlijke vormen van vitamine C een betere oplossing. Dit kan bijvoorbeeld vitamine C uit calcium- of magnesiumascorbaat zijn (Lees meer over ontzuurde vitamine C). Is het zure voor jou geen probleem? Dan is vitamine C ascorbinezuur een goed supplement.

Waar is vitamine C goed voor?

Vitamine C staat vooral bekend als vitamine voor de weerstand. En dat is terecht want het zorgt mede voor een goede weerstand vanwege de positieve invloed op het immuunsysteem. Vitamine C is ook een antioxidant en helpt energie vrij te maken uit voeding.

De volgende gezondheidsclaims kunnen we toewijzen aan vitamine C:

 • Ondersteunt het immuunsysteem
 • Bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning (zoals sport) en in een koude omgeving bij een dagelijkse inname van minimaal 200 mg naast de aanbevolen dagelijkse inname van 80 mg
 • Draagt bij aan een normale energiestofwisseling
 • Helpt om vermoeidheid te verminderen
 • Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
 • Draagt bij aan normaal psychologisch functioneren
 • Levert een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
 • Draagt bij aan de vorming van collageen
 • Ondersteunt een goede conditie van bloedvaten, botten, kraakbeen, huid, tandvlees en tanden
 • Draagt bij tot de regeneratie van de gereduceerde vorm van vitamine E
 • Bevordert de opname van ijzer uit voeding en verhoogt het ijzergehalte in het bloed

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten