Vitamine D suppletie | Voor iedereen

Vitamine D suppletieEen Vitamine D suppletie is voor de één een vanzelfsprekendheid en voor de ander grote onzin. Wat je standpunt ook is, wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vitamine D je afweer (immuunsysteem) ondersteunt en dat zorgt voor een goede weerstand.

Assortiment Vitamine D suppletie

Vitamine D, wel of niet gebruiken?

De discussie over het nut van vitaminepillen is er altijd en zal er ook altijd blijven. Hetzelfde geldt voor vitamine D suppletie. Ook wij plaatsen wel eens artikelen op social media en dan ontstaat er vaak een discussie. De een ziet het nut er van in en de ander vindt dat gezonde voeding voldoende moet zijn. 

Het mooie aan deze discussie is dat beide groepen (deels) gelijk hebben. Gezonde voeding is altijd de basis van een gezonde levensstijl. Veel vitamines en mineralen vinden we dan ook terug in onze voeding. Alleen bij vitamine D is dit anders. Deze vitamine verkrijgen we voornamelijk uit de zon (UV). Daarnaast is gebleken dat maar weinig mensen voldoende gezond en gevarieerd eten, maar dat ter zijde.

Vitamine D valt onder de vitamines maar eigenlijk is dit een verkeerde naam voor deze pro-hormoon. Want in het lichaam worden de voorlopermoleculen omgezet tot actieve stoffen. Wat ons lichaam daar voor nodig heeft, is een bepaald stuk van het ultraviolet licht, ofwel zonlicht.

In de winter is de blootstelling aan de zon te gering om voldoende vitamine D aan te maken. Bovendien zit er in het najaar te weinig van het goede stukje ultraviolet licht in de zon, dat zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Er ontstaat bij veel mensen een tekort. Het is belangrijk om je vitamine D tekort aan te vullen.

Het belang van vitamine D

De voornaamste reden voor het gebruik van een vitamine D suppletie is het versterken van het immuunsysteem. Hierdoor ben je beter beschermd tegen bepaalde virussen en ziektes. Ook is gebleken dat, tijdens een virus of infectie, het ziekteverloop minder ernstig is.

Vitamine D suppletie hoeft helemaal niet duur te zijn

Een klein beetje vitamine D is vaak voldoende om een tekort te voorkomen. In de meeste gevallen adviseert de Gezondheidsraad een extra dosis van 10 mcg per dag. Omdat ouderen meer binnen zitten, is het advies vanaf 70 jaar 20 mcg extra per dag.

Een vitamine D supplement voor volwassenen is bij ons al verkrijgbaar vanaf € 15,75 (Vitals Vitamine D3 druppels). Een flesje Vitamine D3 druppels van Vitals bevat 20 ml. Dit is goed voor 120 dagdoseringen. Je bent daarmee 4 maand voorzien van extra vitamine D. Daarnaast is dit product ook te gebruiken voor kinderen. De adviesdosering voor kinderen is iets lager. Ons assortiment bevat ook meerdere vitamine D supplementen voor kinderen.

Vitamine D-druppels kun je gemakkelijk toedienen aan een vloeistof of vermengen met je eten. Je kunt ook kiezen voor vitamine D- capsules. Ons assortiment bevat verschillende producten van verschillende merken.

Heb je nog vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Veelgestelde vragen omtrent Vitamine D supplementen

Het grootste gedeelte van onze vitamine D behoefte halen we uit de zon. In de wintermaanden krijgen we te weinig zon op onze huid en is het goede stukje UV in de zon te laag.

Tussen oktober en april is vitamine D zeker aan te bevelen. Veel wetenschappers en experts adviseren vitamine D het hele jaar door. Dit geldt zeker voor bepaalde doelgroepen (getinte huid, te weinig zonlicht).

Vitamine D ondersteunt je immuunsysteem. Het zorgt mede voor een goede afweer waardoor je beter beschermt bent tegen virussen en infecties.

Ook is vitamine D goed voor je botten, celdeling, spieren, mond en gebit.

Vitamine D3 (Cholecalciferol) is een goed en veilige vitamine D-variant. Er zijn verschillende producten met verschillende verhoudingen verkrijgbaar.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten