EPA en DHA | Omega 3 vetzuren

EPA en DHAEPA en DHA zijn Omega 3 vetzuren die we onder andere tegenkomen in visolie, krillolie, groenlipmossel en levertraan. EPA is de afkorting van eicosapentaeenzuur en DHA van docosahexaeenzuur. Deze Omega 3 vetzuren zijn belangrijk voor ons lichaam.

Niet voor niets dat de Gezondheidsraad adviseert om elke week een portie vette vis te eten. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen dit niet halen. Voor diegene is een levertraan-, krillolie-, of visolie supplement aan te bevelen.

Gezondheidsclaims van EPA en DHA

Zoals al vermeld is EPA en DHA belangrijk voor ons lichaam. De Omega 3 vetzuren zijn onder andere goed voor:

  • Het hart: Ondersteunt en heeft een gunstige werking op het hart
  • Bloeddruk: Het zorgt voor het behoud van een goede en normale bloeddruk
  • Gezichtsvermogen: DHA helpt om scherp te blijven zien en ondersteunt de conditie van het oog
  • Triglyceriden: EPA en DHA dragen bij tot een normaal triglyceridengehalte in het bloed
  • Hersenen: DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. Het draagt bij tot de instandhouding van een normale hersenfunctie. 

Ook voor de foetus en zuigelingen zijn EPA en DHA belangrijk. De inname van DHA door de moeder ondersteunt de normale ontwikkeling van de ogen, de hersenen en het gezichtsvermogen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen.

Supplementen met EPA en DHA

Ben je op zoek naar supplementen met EPA en DHA dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben verschillende soorten supplementen. Voor zowel visolie, krillolie, levertraan en groenlipmossel hebben we de beste supplementen geselecteerd.

Visolie

Hieronder vind je de beste visolie supplementen uit ons assortiment.  Deze 3 supplementen  bevatten goede hoeveelheden EPA en DHA en worden op een duurzame manier gevangen. Wat ons betreft is Bi-Omega 1000 het beste product. Bi Omega 1000 van Biotics is goed opneembaar en boert niet op.


Krillolie

Krillolie bevat EPA en DHA in de vorm van fosfolipiden. Deze vorm wordt volgens wetenschappers beter opgenomen dan triglyceriden (uit visolie). De krill-vangst staat onder toezicht van het CCAMLR en is daarmee ecologisch verantwoord.


Levertraan

Naast EPA en DHA bevat levertraan ook vitamine A en vitamine D en dat maakt Levertraan gezond.


Groenlipmossel

Groenlipmossel capsules bevatten wel 30 verschillende Omega 3 vetzuren en dat maakt het een totaal ander product dan de bovengenoemde producten. Dit product wint de laatste jaren aan populariteit.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten