Lymfedrainage

Het lymfestelsel is een afvoerend systeem en heeft twee belangrijke functies: Het verwijderen van je afvalstoffen en het speelt een belangrijke rol bij de afweer van je lichaam. Lymfeklieren bevatten namelijk witte bloedcellen die infecties helpen te bestrijden.

Ons lymfestelsel staat flink onder druk in onze maatschappij. Door bijvoorbeeld stress, ongezonde voeding en te weinig beweging. Hierdoor kunnen afvalstoffen zich ophopen en dat heeft een negatieve invloed op je lichamelijke gesteldheid.

Ook bij volledige blokkades, door bijvoorbeeld een operatie,  kunnen de afvalstoffen niet goed worden opgeruimd door je lymfestelsel. En lymfedrainage kan dan uitkomst bieden.

Het voordeel van de LymphoMed

Lymfevaten kunnen handmatig gedraineerd worden. Dit noemen we een manuele lymfedrainage. Het nadeel van een manuele lymfedrainage is dat je van te voren niet precies weet waar de blokkade zit.

Wij werken met de LymphoMed. Dit is een lymfedrainage apparaat waarmee je de blokkades kunt opsporen. Is het je eerste behandeling? Dan starten we met een intake gesprek en meten we je lymfestelsel door. We zien zo precies waar de blokkade(s) zitten en kunnen zo heel gericht de behandeling toepassen.

Omdat we exact weten waar de blokkade zit kunnen we in de meeste gevallen de lymfevaten weer volledig open maken. Hiermee zullen je klachten afnemen of zelfs volledig verdwijnen.

Lymfedrainage

Wanneer kan een lymfedrainage helpen?

Met de LymphoMed sporen we blokkades op en kunnen we die behandelen. Hierdoor verdwijnen ophopingen van vocht en kunnen afvalstoffen beter worden opgeruimd. Bij de volgende klachten kan een lymfedrainage helpen:

 • Vermoeidheid
 • Zware en vermoeide benen
 • Dikke enkels, voeten, benen
 • Allergie problemen
 • Migraine en clusterhoofdpijn
 • Bij lymfoedeem (vochtophopingen)
 • Bij Lipoedeem
 • Bij cellulite
 • Na een liposuctie
 • Na een operatie
 • Support tijdens een dieet (beter afvoeren afvalstoffen)

Pas na de lymfemeting kunnen we vaststellen of een lymfedrainage daadwerkelijk kan helpen. Met andere woorden: Is er daadwerkelijk een verstoring of blokkade in je lymfe.

De behandeling

Is het de eerste keer dat je de behandeling ondergaat dan starten wij met een intakegesprek. Tijdens de intake meten we, met de LymphoMed, je lymfestelsel door. We kunnen zo precies zien waar de blokkades zich bevinden en of de blokkade ernstig, matig of licht is.

Na de meting stellen we een behandelplan op.  Zo weet je precies waar je aan toe bent. Als blijkt dat er geen probleem zijn met het lymfestelsel of als je de behandeling niet zitten, dan ben je bij ons niks verplicht en zullen we geen kosten doorberekenen. De behandeling zelf duurt 45 minuten en is pijnloos.

Op de onderstaande voor- en na foto zie je een cliënt die we 4 weken hebben behandeld met het anti cellulite programma.

Anti cellulite in combinatie met lymfedrainage

Kosten van de lymfedrainage behandeling

De 45 minuten durende lymfedrainage behandeling kost €47,50. Deze behandeling kan vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Dit gaat niet van je eigen risico af. Voor een lymfedrainage behandeling heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. Onze therapeuten zijn aangesloten bij de VBAG en RBCZ (beroepsverenigingen vanuit de zorgverzekeraars).

Lymfedrainage pakket

In sommige gevallen zijn meerdere behandeling nodig. Ook zien we wel eens dat het bereikte resultaat niet wordt vastgehouden waardoor onderhoud van het lymfesysteem nodig is. Om je hierin tegemoet te komen bieden we een korting bij afname van meerdere sessies:

 • Enkele behandeling: €47,50.
 • 5 behandelingen - €230,00 (€46,00 per behandeling)
 • 10 behandelingen - €440,00 (€44,00 per behandeling)

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor een lymfedrainage of wil je meer informatie over deze behandeling? Neem dan contact met ons op. Dit kan via 0541-295539, het contactformulier of via de chat op deze pagina.

Veelgestelde vragen over de lymfedrainage

Met een lymfedrainage behandeling worden verstoringen en blokkades in het lymfestelsel opgespoord en behandeld. Hiermee kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Je kunt de behandeling niet ondergaan wanneer je zwanger bent, een pacemaker hebt of een specifieke aandoening waarbij overleg met de huisarts noodzakelijk is.

Nee, een lymfedrainage is niet pijnlijk.