De leverreiniging volgens Andreas Moritz

Detoxen is populair. Het ontgiften van je lichaam en daarna weer helemaal ‘schoon’ zijn, spreekt veel mensen aan en kan op verschillende manieren. Een voorbeeld dat we hier bespreken, is de leverreiniging volgens Andreas Moritz.

Ondervind je hinder van lichamelijke klachten dan klinkt je lichaam ontdoen van afval- en gifstoffen heel aanlokkelijk. Het streven is dat je daarna weer beter in je vel zit. Ook kan het de opmaat zijn op weg naar een gezonde leefstijl.

Hoe gaat de leverzuivering volgens Moritz in zijn werk?

De leverzuivering volgens Andreas Moritz begint met een dieet van vijf dagen. Op het menu staat alleen plantaardig eten. En elke dag drink je een liter biologische appelsap. Op de zesde dag mag je na het middaguur niet meer eten en alleen water en appelsap drinken. Om 18.00 uur en om 20.00 uur neem je een glas water à 180 ml met 15 gram bitterzout (oplossing van magnesiumsulfaat). Om 22.00 uur drink je voor het slapengaan een half kopje olijfolie met het sap van één grote grapefruit. Het in slaap vallen zal deze avond enigszins moeilijk gaan. In de ochtend drink je weer een glas water met bitterzout leeg en twee uur later weer één.

De kuur kan zorgen voor hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en moeheid. Wees voorzichtig en begin niet zomaar onvoorbereid aan deze procedure. Win zeker advies in van een professional als je gezondheidsproblemen hebt of medicijnen slikt. De zuivering zou elk half jaar herhaald moeten worden. Er wordt geadviseerd om zowel voor als na de leverreiniging een darmspoeling te ondergaan.

Darmspoeling

Wij bieden zelf de lever- en galblaaszuivering volgens Andreas Moritz niet aan maar kunnen wel de darmspoelingen verzorgen die daar bij horen. Een darmspoeling doe je altijd kort voor de leverreiniging en één of twee dagen erna. Vooraf is het bedoeld om de dikke darm voor te bereiden op de komende zuivering. Na de reiniging is zo’n darmspoeling vooral heel belangrijk omdat er geen afvalproducten in de darmen mogen achterblijven.

Bij een hoge darmspoeling (colonhydrotherapie), zoals bij ons in de kliniek wordt gegeven, wordt de dikke darm compleet gereinigd met gezuiverd en gefilterd water. De behandeling duurt ongeveer een uur. De kosten van een darmspoeling bedragen 95 euro per keer. 

Reinigen van je lever

De lever en galblaas zijn organen die bij een detox kunnen worden ontgift. De leverkuur van Andreas Moritz wordt door volgers ingezet voor het verwijderen van lever- en galstenen die de lever, galwegen en galblaas zouden verstoppen. Deze detoxmethode is gebaseerd op het boek ‘De ongelooflijke lever- en galblaaszuivering’ van de alternatieve natuurgenezer en auteur Moritz. Hij schreef dat verstopping van de lever en galwegen door galstenen de oorzaak was van vele kwalen en ziektes. Het doel van deze doe-het-zelf-aanpak is balans en vitaliteit.

De functies van de lever

De lever heeft veel te verduren. Vooral bij een slecht eetpatroon met veel suiker en veel bewerkte producten. De lever zorgt niet alleen voor de zelfreiniging van je lichaam (afbreken medicijnen, alcohol, chemicaliën en andere giftige stoffen) maar is ook belangrijk voor je spijsvertering, immuunsysteem en energiemetabolisme. Een detoxkuur kan worden overwogen voor bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen, meer energie, je emotionele welzijn of het verbeteren van je algehele gezondheid.

Wat is detoxen?

Detoxen is een manier om je lichaam te ontgiften. Dat kan al door bijvoorbeeld enkele dagen te vasten of een aangepast dieet te volgen. Verder worden voor het reinigen van het lichaam sapkuren, pillen, superfoods en kruidenthee ingezet. Ook laxeermiddelen, darmspoelingen en lever- en galblaasreinigingen hebben als doel om schadelijke stoffen uit je lichaam te verwijderen. Een detoxkuur heeft alleen zin als je ook je leefstijl aanpast. Je lever wordt dan na de reinigingskuur minder belast.

detox-kruidenthee

Gezonde voeding

Het belangrijkste om gezond te leven is gezonde en gevarieerde voeding (het liefst biologisch), bewegen, voldoende slaap, weinig stress en geen alcohol of sigaretten. Geraffineerde suikers, vetten, bewerkte voeding kun je ook beter links laten liggen. Door veel groente en fruit te eten en je te houden aan de Schijf van Vijf belast je je lichaam minder en hoeft dat dus minder afvalstoffen af te voeren. Een gezond gewicht is eveneens belangrijk.

Ontgiften van je lichaam

Wij bieden twee detoxprogramma’s aan. Die noemen wij de 5-daagse detox. Je kan deze detox volgen in een intensieve en milde versie. Het gaan hierbij niet specifiek om lever- en galzuivering maar om een frisse start van je hele lichaam. Bij de intensieve versie krijg je twee darmspoelingen en twee keer lymfedrainage behandelingen. Bij de milde versie wordt de darmspoeling vervangen door een Resium kuur. Resium is een reinigende kruidendrank met tien kruidenextracten, die het zelfreinigende vermogen van het lichaam stimuleren. Resium ondersteunt niet alleen de lever en galblaas maar ook de urinewegen en nieren.

detox-mariadistel

Supplementen

Wil je wel de reinigende werking van je lever en gal ondersteunen maar voel je niet zoveel voor een detoxkuur dan kan je ook kiezen voor supplementen. Er zijn hiervoor meerdere producten geschikt. Je zou bijvoorbeeld mariadistel, choline, curcuma of artisjok kunnen proberen. Mariadistel draagt bij aan de leverfunctie en ondersteunt de reinigende werking van de lever* en curcuma is goed voor de spijsvertering en leverfunctie*. 

Ook choline draagt bij aan de instandhouding van de normale leverfunctie*. En je lever heeft taurine, l-cysteïne, zink, selenium en vitamine C nodig om je bloed te filteren. Gal- en leversupplementen kun je bij de Orthokliniek online bestellen.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten