Colon Hydrotherapie

Colon Hydrotherapie, ook wel bekend als (hoge) darmspoeling, is een behandeling waarbij de dikke darm wordt gereinigd met behulp van gezuiverd water. Deze therapie is ontworpen om opgehoopte gifstoffen, afvalstoffen en overtollige materie te verwijderen.

Door de jaren heen kunnen afvalstoffen zich ophopen. Deze afvalstoffen zien we voornamelijk in de plooien van de darmen. Je eetpatroon, stress, roken, alcohol, koffie en medicijnen zijn hier verantwoordelijk voor. Een gezonde darmflora is belangrijk voor je algehele gezondheid.

Wanneer een Colon hydrotherapie behandeling

Een opgeblazen gevoel, klachten rondom de spijsvertering, obstipatie of een slechte vertering. Zo maar wat klachten die kunnen ontstaan wanneer de darmen de afvalstoffen niet op een juiste wijze kunnen afvoeren.

Een colon hydrotherapie behandeling kan worden ingezet bij de volgende klachten.

 • Obstipatie, winderigheid of opgeblazen buik
 • Voor het ontgiften van het lichaam
 • Onverklaarbare darmproblemen
 • Reinigen van de darmen na een antibioticakuur
 • Vermoeidheidsklachten
 • Lever- en/of galreiniging
 • Slechte stoelgang
 • Moeite met afvalstoffen
 • Allergieklachten
 • Bijdrage herstel darmflora
 • Candida

Herken jij je in één van deze klachten? Dan kan colon hydrotherapie je wellicht helpen. Wil je weten of het iets voor je is, meer informatie of een afspraak inplannen? Neem dan contact op met 0541-295539, via de chat of vul het contactformulier in.

Is het je eerste darmpsoeling? Dan starten we, voordat je de behandeling ondergaat, met een intakegesprek. De therapeut bespreekt je hulpvraag,  klachten en bekijkt of de behandeling ook daadwerkelijk kan bijdragen. Ook leggen we uit wat we gaan doen zodat je met een gerust gevoel de behandeling kunt ondergaan.

Uitleg van de behandeling

Colon hydrotherapie is een ontspannen, effectieve en veilige behandeling.  Onder lichte, niet waarneembare druk, wordt er gefilterd water de darmen ingepompt. Het water is op lichaamstemperatuur en wekt een peristaltische darmbeweging op.

De therapeut masseert ondertussen de dikke darm en dit zorgt samen met het inlaten van het water er voor dat het aangekoekte materiaal los laat. Samen met het water verlaten de aangekoekte afvalstoffen vervolgens de darmen. Deze methode wordt meerdere keren herhaald waardoor er veel oud materiaal verwijderd wordt. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

Er kan wel 3 tot 17 kilo aan aangekoekt materiaal aan de darmwand vastzitten. De colon hydrotherapie behandeling kan veel van deze overtollig kilo’s weghalen. Daarmee ben je al snel het gevoel van een opgeblazen gevoel kwijt. Veel  mensen vertrekken dan ook met een opgelucht gevoel onze praktijk.

Dikke darm reiniging

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Dit verschilt echter per persoon. Tijdens de intake kan de therapeut een schatting maken en tijdens de eerste behandeling kan het worden bevestigd aan de hand van de vrijgekomen aangekoekte materialen. De therapeut kan zien hoeveel en welke afvalstoffen je darmen verlaten.

Gemiddeld genomen volstaan 2 tot 4 behandelingen. Heb je vaker een darmspoeling gedaan, dan kan één behandeling al voldoende zijn.

Kosten en vergoedingen

De eerste colon hydrotherapie behandeling start met een intakegesprek. De kosten van de eerste behandeling zijn daarom iets hoger dan een vervolgbehandeling.

 • 1e colon hydrotherapie behandeling, inclusief intake €115,00 
 • Vervolgbehandelingen €95,00

De behandelingen kunnen vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig van een huisarts. Een vereiste vanuit de zorgverzekeraars is dat de therapeut aangesloten moet zijn bij een beroepsvereniging. Onze therapeuten zijn aangesloten bij de VBAG en RBCZ. Om de kwaliteit van de behandeling te waarborgen zijn wij ook aangesloten bij de BCHT.

Aangesloten bij de BCHT

Onze therapeuten die de colon hydrotherapie behandeling uitvoeren zijn aangesloten bij de BCHT. De BCHT is een onafhankelijk beroepsvereniging speciaal voor colon hydrotherapie. De kennis, ervaringen en inzichten van de verschillende colon hydrotherapie specialisten worden gebundeld en met elkaar gedeeld. Zo zorgen we gezamenlijk voor de beste behandeling, het behoud en herstel van de gezondheid van de mens.