Het verschil tussen de LymphoMed en een manuele lymfedrainage

Voert je lichaam te weinig afvalstoffen en vocht af dan kun je last krijgen van verstoppingen en lichamelijke klachten. Deze vochtophopingen kunnen onder andere ontstaan door blokkades in het lymfestelsel. Om de vochtophopingen in de weefsels te verwijderen, kan lymfedrainage de oplossing zijn. Er zijn twee verschillende manieren voor een lymfedrainage: manueel (handmatig) en machinaal (LymphoMed). In onze kliniek beschikken we over de LymphoMed waar we ‘machinaal’ de lymfedrainage mee uitvoeren. Deze methode is effectiever dan manuele lymfedrainages.

Het lymfesysteem verwijdert afvalstoffen en overtollig vocht uit je lichaam. Het ondersteunt je afweersysteem door bacteriën en virussen te doden. Lymfedrainage kan worden toegepast als je lymfevaten het lymfevocht en afvalstoffen niet goed kunnen verwerken en afvoeren. Dit wordt ook wel lymfoedeem of lipoedeem genoemd. De vochtophopingen zien we vooral in de enkels, voeten, benen en armen. Dit zijn vervelende aandoeningen.

Ook zetten wij een lymfedrainage na een liposuctie, na een operatie, bij cellulite(s), allergieproblemen, zware en vermoeide benen en bij dikke enkels, benen en voeten.

Manuele lymfedrainage

Bij manuele lymfedrainage wordt met de handen een massage gegeven die het lymfestelsel activeert en stimuleert overtollig vocht en afvalstoffen af te voeren. Hierbij worden met zachte pompende bewegingen en handgrepen de lymfeklieren gemasseerd. De lymfe krijgt hierdoor meer afvoermogelijkheden. Deze massagetechniek is niet pijnlijk. 

Het nadeel van een manuele lymfedrainage is dat je van te voren niet precies weet waar de blokkade zit. Dit kunnen wij wel zien met onze LymphoMed. Een lymfedrainage met de LymphoMed is daarom effectiever dan een manuele lymfedrainage.

Manuele lymfedrainage

Lymphomed

Om de belemmeringen voor een goed werkend lymfestelsel weg te nemen, zetten wij de Lymphomed in. Dit apparaat voor machinale lymfedrainage werkt het effectiefst.

Het voordeel van de Lymphomed ten opzichte van een manuele lymfedrainage is dat het apparaat blokkades en verstoppingen kan opsporen. Met de Lymphomed worden de lymfevaten van iemand doorgemeten en zo krijgt onze specialiste duidelijk waar de blokkades zitten. Aan de hand hiervan kan een deskundig en doeltreffend behandelplan worden opgesteld om de lymfevaten te draineren en activeren en blokkades doelgericht te verwijderen. 

De lymfevaten worden optimaal gereinigd en zo verdwijnen de ophopingen van afvalstoffen en het teveel aan lymfevocht. Na opheffing van de blokkades en knopen in het lymfestelsel zullen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Behandeling

Een enkele behandeling is meestal niet voldoende. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. De ernst van de lymfeblokkade bepaald de frequentie en hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn.

Onze specialiste stelt van te voren een behandelplan op zodat je weet waar je aan toe bent. De hoeveelheid behandelingen kan variëren van 3 tot 10 behandelingen. Om lipoedeem (een chronische aandoening) onder controle te houden is onderhoud erg belangrijk. Na complete behandeling adviseren wij om nog eens per maand een lymfedrainage te ondergaan.

Voor een lymfedrainage behandeling is geen verwijzing nodig van een huisarts. Een vergoeding voor deze therapie is mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Lymfedrainage na cavitatie

Lymfedrainage kan ook nuttig zijn bij andere behandelingen van lichamelijke klachten of schoonheidsklachten. Na een cavitatie behandeling bijvoorbeeld volgt ook vaak een lymfedrainage. Cavitatie is bedoeld voor heupen, billen, benen, taille, armen en buik. Het doel ervan is het verliezen van centimeters. Door de lymfedrainage is je lichaam bij machte de afgebroken vetcellen die bij cavitatie vrijkomen beter op te ruimen.

Speciale programma’s

De Lymphomed heeft speciale programma’s voor onder andere cellulite en lipoedeem. Lymfedrainage kan effectief worden ingezet bij cellulite. Een anti-cellulite behandeling, die vetophopingen, putjes en bultjes op de probleemzones aanpakt, start daarom altijd met een lymfedrainage. Deze drainage zorgt er dus voor dat vocht en afvalstoffen in het lymfestelsel beter worden afgevoerd. Gemiddeld zijn er tot drie behandelingen nodig voordat wordt begonnen met het anti-cellulite programma.

Anti cellulite

Bij lipoedeem kan de Lymphomed ook uitkomst bieden. Bij lipoedeem heb je last van vetzwellingen, meestal op je heupen, dijen, knieën en onderbenen. De vergrote vetcellen trekken vocht aan en houden dit vast. Het vet is ongelijkmatig maar wel symmetrisch over het lichaam verdeeld. Lipoedeem komt bijna uitsluitend voor bij vrouwen. Naast lipoedeem kun je ook last hebben van lymfoedeem of spataderen.

Lymfedrainaige kan ook een goede aanvulling zijn tijdens het afvallen. Bijvoorbeeld met onze Biohcg Original kuur.

Na de behandelingskuur met de Lymphomed kun je zelf proberen de lymfevaten open te houden zodat je niet opnieuw problemen krijgt met de afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen. Beweging is hierbij heel belangrijk. Lukt dit niet en komen de klachten weer terug dan is een onderhoudsbeurt in onze kliniek , bijvoorbeeld één keer per maand, aan te raden.