Koolhydraatarm dieet

Wat is een Koolhydraatarm dieet?

Koolhydraten vind je veel in broden, pasta's, noedels, aardappelen en graanproducten. Maar ook in suikerrijke producten zoals koek, snoep en gebak. Bij een koolhydraatarm dieet is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk de koolhydraten uit je eetschema weglaat. Dit lijkt misschien makkelijk, maar enige kennis van producten is noodzakelijk. In veel, met name kant en klare, producten en sauzen zitten veel koolhydraten. Om ze lekker te maken worden er veel onnodige suikers toegevoegd. Een eerste belangrijke stap is dan ook om sauzen zelf te gaan maken. Misschien denk je dat je daar helemaal geen tijd voor hebt. Als je eenmaal weet hoe je dit het beste kun doen, kost het weinig extra tijd. Wij gaan het je leren! 

Koolhydraten in het lichaam

Koolhydraten

Allereerst is het belangrijk om te weten wat koolhydraten nu precies doen. Als jij je lekkere bord pasta hebt gegeten gaat je lichaam aan het werk. Je lichaam verwerkt de koolhydraten tot energie. Daarom eten veel (beroeps)sporters voor de wedstrijd vaak pasta en andere producten die veel koolhydraten bevatten. De energie uit de koolhydraten noemen we ook wel glucose. De glucose komt uiteindelijk in je lever en spieren terecht. Daar worden ze opgeslagen om uiteindelijk verbrand te worden. De koolhdyraten die je teveel neemt, wat bijna altijd het geval is, worden opgeslagen in de vetcellen. Dit is een hele natuurlijk reactie van je lichaam.

Vroeger, dan praten we over honderden jaren terug, was een volgende maaltijd onzeker. Men had geen vast voedingspatroon. Er moest eerst weer wat gevangen worden alvorens men weer kon eten. Daarom slaat je lichaam de koolhydraten op in de vetcellen. Deze worden alleen aangesproken wanneer de energie uit de spieren is verdwenen. Het lichaam is nu eenmaal zo 'ontworpen'. In Nederland hebben we voeding in overschot en bewegen we te weinig. Mede hierdoor worden de opgeslagen koolhydraten te weinig aangesproken. Een koolhydraatarm dieet kan voor velen dan ook een oplossing zijn.

Biohcg Original als Koolhydraatarm dieet

Biohcg Original is een koolhydraatarm dieet met meerdere voordelen. Het Bio hcg dieet is zo opgebouwd dat de koolhydraten zoveel mogelijk worden vermeden. Het is niet zo dat je helemaal geen koolhydraten meer mag. Het zou namelijk ongezond zijn als je een bepaalde voedingsgroep helemaal gaat ontzien. Als je dit koolhydraatarm dieet gaat volgen gaat je lichaam de opgebouwde vetreserves in de vetcellen aanspreken. Hierdoor ga je juist de vetten verliezen. En dat is uiteindelijk wat je wil. 

Een koolhydraatarm dieet heeft veel voordelen maar uiteraard ook nadelen. Doordat je lichaam de vetreserves aan gaat spreken, geeft het tegelijkertijd een signaal van honger af. Je lichaam vraagt om nieuwe koolhydraten. Voor de meeste mensen onder ons is dit een valkuil. Kun jij dit hongergevoel weerstaan? Met name als je langere tijd aan het diëten bent is dit erg lastig. Wanneer je toegeeft aan dit hongergevoel worden de reserves weer bijgevuld en dan gaat het hele afslankeffect weg. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die het hongergevoel tegen aan. 

Hoe ziet het dieet eruit?

Elke morgen start je met de Biohcg Original ampul. Deze vloeistof houd je ongeveer een minuut onder de tong. De vloeistof wordt hierdoor goed opgenomen door je slijmvliezen. De eerste twee dagen mag je alles nog eten en drinken. Op de derde dag van de ampul start je met het dieet. Tijdens het dieet eet je om de 2 uur. Hierdoor blijft je lichaam de hele dag aan het werk. Elke avond wordt er een warme maaltijd voorgeschreven. Bij de Biohcg recepten staan voorbeelden. Dit zijn allemaal koolhydraatarme recepten. Het grote voordeel van dit dieet is dat je niet apart hoeft te koken. Je gezin, partner of vrienden kunnen gewoon mee eten. Uiteraard mogen zij wel iets meer. Het hele dieet staat beschreven in het begeleidend boekwerk 'Beter in Balans'. Koolhydraatarme recepten boek

Voorbeeld:

Ontbijt

Je begint elke morgen met fruit en een kopje thee of koffie. Je lichaam wordt gelijk aan het werk gezet. Je kan onder andere kiezen uit een appel, sinaasappel, grapefruit of aardbeien.

Tussendoor

Als tussendoortje neem je altijd een kopje vetvrije bouillon. Dit mag je altijd aanvullen met bijvoorbeeld tomaatjes of komkommer.

Lunch

Als lunch neem je crackers die weinig caloriën bevatten. De crackers van LU worden hier veelal voor gebruikt. De crackers kun je beleggen met bijvoorbeeld rosbief, kipfilet, rookvlees of runder carpaccio. Dit mag je bijvoorbeeld aanvullen met rucola, tomaat of komkommer. Ook kun je kiezen voor lekkere salades met bijvoorbeeld witlof, tonijn en nog veel meer. Je kan zelfs nog een lekkere omelet nemen tijdens je lunch.

Tussendoor

Het tussendoortje tijdens de middag bestaat ook weer uit een kopje vetvrije bouillon aangevuld met tomaatjes of komkommer.

Avondeten

De avond bestaat uit een warme maaltijd. In het bijgeleverde boekwerk 'Beter in Balans' staan 24 verschillende recepten. In principe kun je tijdens de 24 dieetdagen elke dag een nieuwe recept koken. Je favoriete recepten kun je uiteraard vaker gebruiken. Je tafelgenoot kan gewoon mee eten omdat het normale voeding betreft. Deze persoon mag alleen wat meer. Dit koolhydraatarme dieet is dus zeer geschikt als je een gezin of partner hebt waar je rekening mee moet houden. In de avond kun je onder ander kiezen uit gehaktballen, verschillende vissen, roerbakgroentes, biefstuk, kalkoenspiesjes, pittige gamba's, kip, rundertartaar, stoofschotels en nog veel meer.

Avondsnack

In de avond adviseren wij altijd om nog een stuk fruit te nemen. Dit kunnen bijvoorbeeld een sinaasappels of aarbeien zijn.

Het grote voordeel van de Biohcg Original kuur als koolhydraatarm dieet is dat je gewone voeding kunt eten. Dus geen maaltijdvervangers zoals shakes en repen. Tijdens de 24 dieetdagen kook je dus normaal en kan je normaal mee eten met je gezin. Er zijn tal van producten die goed in een koolhydraatarm dieet passen. Bekijk onze recepten maar eens. Een ander groot voordeel is dat je in deze periode leert wat voeding met je doet. Dit is met name belangrijk voor na de kuur. Je zult zien dat je vanzelfsprekend onze voorgeschreven recepten vaker gaat gebruiken. Daardoor zien wij minder vaak dat onze klanten aan het jojo'en zijn.

Na het koolhydraatarm dieet

Na het dieet kom je in een stabilisatiefase terecht. Dit is een tussenfase van het dieet naar het normale eetpatroon. Je lichaam heeft het geruime tijd (24 dagen) gedaan met minder voeding. Het zou zeer onverstandig zijn om na een koolhydraatarm dieet ineens weer normaal te gaan eten. Dit moet langzaam worden opgebouwd. In de stabilisatiefase mag je elke een beetje meer. 

Na de stabilisatiefase moet je het zelf gaan doen. Uiteraard staan onze therapeuten altijd klaar om alle vragen te beantwoorden. Het Biohcg Original dieet is geen wondermiddel. Het kan je wel daadwerkelijk helpen om je streefgewicht te bereiken. Eenmaal op het streefgewicht moet je het zelf doen. Het grote voordeel is dat je tijdens het afslanken bewust bezig bent geweest met voeding. Hierdoor ben je voeding beter gaan begrijpen. Wij weten zeker dat dit grote voordelen met zich mee brengt. Onbewust ga je nu vaker kiezen voor koolhydraatarme recepten uit dit dieet. Natuurlijk mag jij je bord pasta, je plak brood of andere koolhydraatrijke producten eten. Maar als dit voor jou de valkuil is, neem je ze minder vaak. De kracht van de Biohcg Original is om eerst je streefgewicht te behalen en vervolgens ook slank te blijven!

Koolhydraatarm dieet bestellen

Koolhydraatarm dieet bestellen

Wil jij dit koolhydraatarm dieet bestellen? Bekijk dan onze webshoppagina en bestel gemakkelijk de kuur. Het Biohcg Original dieet is verkrijgbaar voor 12 dagen (weinig overgewicht), 24 dagen (standaard Biohcg Original kuur), 36 dagen en zelfs 48 dagen (veel overgewicht). Zo heb je altijd een dieet op maat.

Ben je benieuwd naar de ervaring van onze klanten? Lees dan de Bio hcg ervaringen en laat je overtuigen.

Best verkochte producten