Waar zit foliumzuur in?

Foliumzuur zit in veel producten. Folaat, de natuurlijke vorm van foliumzuur, is met name aanwezig in bladgroenten en volkorenproducten. Foliumzuur is ook verkrijgbaar in tabletten. Deze foliumzuur supplementen worden met name voor en tijdens de zwangerschap geslikt.

Foliumzuur zit dus grofweg in:

(Blad)groenten

Folaat is de natuurlijke vorm van foliumzuur. De naam folaat komt van het Latijnse woord ‘folium’ en betekent ‘blad’. Bladgroenten zijn daarom ook de beste bronnen van folaat uit voeding. Denk hierbij aan andijvie, sla, spinazie, spruitjes en broccoli.

Foliumzuur is ook te vinden in diverse peulvruchten zoals sperziebonen, erwten en linzen. In sommige fruitsoorten zoals aardbeien, kiwi’s, meloen en citrusvruchten is ook de natuurlijke vorm van foliumzuur, folaat, terug te vinden.

Volkorenproducten

In volkoren graanproducten zitten belangrijke voedingsstoffen zoals koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines. Zo ook de vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd. Voorbeelden van volkorenproducten zijn:

  • Volkorenbrood
  • Volkorenpasta
  • Zilvervliesrijst

Een volwassene zal door gezond en gevarieerd te eten voldoende foliumzuur opnemen. In het vooruitzicht van een zwangerschap is het echter aangeraden extra foliumzuur in te nemen.

foliumzuur-wanneer

Foliumzuur supplementen

Wanneer je zwanger wilt worden, heeft het lichaam een grotere dosis foliumzuur nodig. Alleen gezond eten volstaat niet om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen. Met foliumzuur supplementen kun je de benodige hoeveelheid beter bereiken.

Meer weten over het gebruik van foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap? Lees in de blog ‘waarom foliumzuur zwangerschap’ meer informatie.


Meer weten over foliumzuur?

Wil je graag meer weten over producten waar foliumzuur in zit? We helpen je graag met persoonlijk en deskundig advies. Je kunt contact met ons opnemen via de contactpagina of door direct te bellen tijdens kantooruren naar +31 (0)541 - 29 55 39.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten