Waar zit foliumzuur in?

Foliumzuur zit in veel producten. Folaat, de natuurlijke vorm van foliumzuur, is met name aanwezig in bladgroenten en volkorenproducten. Foliumzuur is ook verkrijgbaar in tabletten. Deze foliumzuur supplementen worden met name voor en tijdens de zwangerschap geslikt.

Foliumzuur zit dus grofweg in:

(Blad)groenten

Folaat is de natuurlijke vorm van foliumzuur. De naam folaat komt van het Latijnse woord ‘folium’ en betekent ‘blad’. Bladgroenten zijn daarom ook de beste bronnen van folaat uit voeding. Denk hierbij aan andijvie, sla, spinazie, spruitjes en broccoli.

Foliumzuur is ook te vinden in diverse peulvruchten zoals sperziebonen, erwten en linzen. In sommige fruitsoorten zoals aardbeien, kiwi’s, meloen en citrusvruchten is ook de natuurlijke vorm van foliumzuur, folaat, terug te vinden.

Volkorenproducten

In volkoren graanproducten zitten belangrijke voedingsstoffen zoals koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines. Zo ook de vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd. Voorbeelden van volkorenproducten zijn:

  • Volkorenbrood
  • Volkorenpasta
  • Zilvervliesrijst

Een volwassene zal door gezond en gevarieerd te eten voldoende foliumzuur opnemen. In het vooruitzicht van een zwangerschap is het echter aangeraden extra foliumzuur in te nemen.

foliumzuur-wanneer

Foliumzuur supplementen

Wanneer je zwanger wilt worden, heeft het lichaam een grotere dosis foliumzuur nodig. Alleen gezond eten volstaat niet om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen. Met foliumzuur supplementen kun je de benodige hoeveelheid beter bereiken.

Meer weten over het gebruik van foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap? Lees in de blog ‘waarom foliumzuur zwangerschap’ meer informatie.


Meer weten over foliumzuur?

Wil je graag meer weten over producten waar foliumzuur in zit? We helpen je graag met persoonlijk en deskundig advies. Je kunt contact met ons opnemen via de contactpagina of door direct te bellen tijdens kantooruren naar +31 (0)541 - 29 55 39.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten