Heerlijk zomerfruit: die zoete kersen zijn ook nog eens heel gezond

Kersen zijn het hele jaar door te koop. Hollandse kersen zijn van half juni tot en met half augustus verkrijgbaar. Is het verse geplukte zomerfruit uit eigen land op dan vinden kersen uit onder andere Turkije , Spanje, Griekenland en Italië hun weg naar groothandels en groenteboeren.

Vers van de boom zijn de kersen natuurlijk het lekkerst. Kersen krijgen de smaak aan de boom en ze moeten dus blijven hangen tot ze rijp zijn. De meeste kersen worden in ons land geplukt in de Betuwe.

Weinig calorieën

De vruchten bevatten weinig calorieën en kunnen in de stabilisatiefase van de BioHCG Original kuur dan ook probleemloos worden gegeten. Een schaaltje kersen (100 gram) staat gelijk aan een portie fruit. Je krijgt dan slechts 54 kilocalorieën binnen. Ze bevatten daarnaast een goede hoeveelheid vezels. Die zorgen voor een verzadigd gevoel en een goede darmwerking.

Gezonde eigenschappen

Kersen zijn heel gezond. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze zijn met name een goede bron van vitamine C, kalium, ijzer en koper.

Vitaminen

De steenvruchten bevatten de vitamines A, B1, B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur), C, E en K. De vitamine met de grootste aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in kersen is vitamine C. Vitamine C is onder andere goed voor je weerstand en je geheugen, is belangrijk voor je bloedvaten, je huid en sterke tanden en voor het behoud van sterke botten.

kersen-bakje

Mineralen

In kersen zitten veel mineralen: kalium, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, zink, jodium en koper. Eet je honderd gram kersen dan krijg je bijvoorbeeld elf procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid koper binnen. Koper ondersteunt het energieniveau en het ijzertransport in je lichaam en helpt je immuunsysteem. Kalium en ijzer zijn ook goed vertegenwoordigd. Kalium is gunstig voor de bloeddruk, de spieren (dus ook het hart) en het zenuwstelsel. IJzer ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes, activeert je natuurlijke energie en zorgt mede voor een goede weerstand.

Antioxidanten

Kersen bevatten grote hoeveelheden flavonoïden, onder andere fyto-oestrogenen en anthocyanen. Flavonoïden zijn antioxidanten. Antioxidanten helpen je lichaamscellen en weefsels beschermen tegen invloeden van zonlicht en luchtvervuiling. Deze bioactieve stoffen in de kersen ondersteunen dus het natuurlijke afweersysteem van de cellen. 

Kersen bevatten ook de krachtige antioxidant melatonine. Dit hormoon helpt bij het sneller in slaap vallen. Als je langer slaapt, maakt je lichaam minder ghreline aan. Ghreline geeft een hongergevoel. Een slaaptekort stimuleert dus je hongerhormoon waardoor je meer gaat eten. Meer slapen is dus beter voor als je wilt afvallen.

Antioxidanten kunnen er ook voor zorgen dat je na inspanning minder spierpijn hebt en je spieren zich sneller weer herstellen. Dat komt omdat de antioxidanten een bijdrage leveren in het wegvangen van vrije radicalen.

Toepassing

Na het volgen van onze BioHCG Original kuur mag je in de stabilisatiefase kersen aan je menu toevoegen. Kersen zijn heerlijk om gewoon vers te eten. Je kan ze ook gebruiken in een lekkere vruchtensalade of in een dessert met bijvoorbeeld magere yoghurt.  Of bewerkt ze tot jam of sap. Kersen worden daarnaast veel gebruikt in taarten. Wafels met kersen zijn ook niet te versmaden. Al is dat als je net bent afgevallen natuurlijk niet de juiste keuze.  

Kersen kun je het beste direct na aankoop consumeren. Je kan ze in de koelkast maar enkele dagen bewaren. Verwijder de steeltjes pas nadat je de kers hebt gewassen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten