Gebruik foliumzuur

Het gebruik van foliumzuur is voor iedereen verschillend toepasbaar. Zo moeten vrouwen die zwanger zijn of willen worden relatief meer foliumzuur slikken. Daarnaast is het innemen van foliumzuur ook weer voor iedereen anders. Op deze pagina vertellen we graag wat meer over het gebruik van foliumzuur. Zo sta je niet voor verrassingen.

Hoe foliumzuur innemen?

Foliumzuur kun je het beste innemen met water. Neem de tabletten (of capsules) altijd rondom de maaltijd in. Bij voorkeur tijdens of vlak na een maaltijd.

foliumzuur

Hoeveel mg foliumzuur per dag?

Voor zwangere vrouwen of vrouwen met een zwangerschapswens worden de 400 mcg foliumzuur tabletten aanbevolen. 1 tablet per dag, bij een maaltijd. Hogere doseringen, zoals de 800 mcg foliumzuur tabletten, dragen bij aan een normaal homocysteïnemetabolisme. Het aantal mg foliumzuur per dag hangt dus af van de reden waarom je foliumzuur slikt. Lees voor meer informatie over doseringen de productpagina's van foliumzuur aandachtig door.


foliumzuur-wanneer

Wanneer foliumzuur innemen?

Het is aan te raden om foliumzuur bij een maaltijd in te nemen. Gelieve altijd op een vast moment op de dag. Zo zit er altijd genoeg en evenveel tijd tussen het innemen van foliumzuur.

Vrouwen die zwanger zijn of willen worden wordt aanbevolen om vier weken voor de mogelijk bevruchting te beginnen. Tot de 10e week na de conceptie is extra foliumzuur niet meer nodig.


Meer weten over het gebruik van foliumzuur?

Wil je graag meer weten over het gebruik van foliumzuur? We helpen je graag met persoonlijk en deskundig advies. Je kunt contact met ons opnemen via de contactpagina of door direct te bellen tijdens kantooruren naar +31 (0)541 - 29 55 39.


Meer informatieve blogs over foliumzuur: