Algenolie of visolie? | Welke is beter?

Algenolie is bezig met een opmars. Maar is het net zo goed als visolie? Wanneer je besluit om een algenolie of visolie supplement te nemen dan doe je dat waarschijnlijk vanwege de Omega 3 vetzuren DHA en EPA. Ons lichaam is niet in staat om dezet vetzuren zelf aan te maken; we krijgen het binnen via onze voeding. Eet je geen of nauwelijks vis? Dan is een Omega 3 supplement aan te bevelen.

Uit onderzoek is gebleken dat er geen gezondheidsverschil meer bestaat tussen het gebruik van algenolie of visolie. De Omega 3 vetzuren zijn goed voor ons hart, hersenen en gezichtsvermogen (bij een inname van 250 mg DHA en EPA per dag). Onze voorkeur gaat echter uit naar algenolie.  Het is namelijk veel beter voor het milieu.

Algenolie is beter voor het milieu

De meeste omega 3 visolie wordt gewonnen uit vis. Voor het maken van deze capsules is er veel vis nodig. Omdat we met z’n allen de zeeën al behoorlijk aan het uitputten zijn, zijn algen een beter alternatief. De vissen zelf halen de vetzuren ook de algen.

Daarnaast zijn veel vissen vervuild met schadelijke stoffen zoals PCB’S, kwik en dioxinen. De meeste visoliecapsules worden wel gezuiverd waarmee deze schadelijke stoffen eruit worden gehaald tot acceptabele waardes die niet meer schadelijk voor ons zijn. Dat geldt in ieder geval voor onze beste visolie capsules.

Het milieu is voor ons de reden waarom onze voorkeur uit gaat naar algenolie. Dus ben jij op zoek naar een goed Omega 3 supplement? Probeer dan eens algenolie in plaats van visolie.

Algenolie geschikt voor vegetariërs

Algenolie wordt ook veel gebruikt door vegetariërs en veganisten. Het is een uitstekend alternatief voor visolie en wordt ook wel plantaardige Omega 3 genoemd. De bovenstaande algenolie capsules zijn 100% vegan.

Visolie is wel goedkoper

Een verschil tussen algenolie of visolie is de prijs van het product. Het is op dit moment duurder om algenolie te produceren dan visolie. Maar door een steeds hogere vraag naar algenolie wordt dit verschil steeds kleiner.

Algenolie en visolie zijn niet de enige leveranciers van Omega 3 vetzuren. Je kunt ook kiezen voor krillolie, groenlipmossel of levertraan capsules.Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten