Beste visolie

Wat is nou de beste visolie?

Om er achter te komen wat nu de beste visolie is letten wij op de hoeveelheid EPA en DHA, de manier van vangen, de smaak en of de visolie gezuiverd is van gifstoffen zoals dioxines en andere zware metalen. We hebben ook een Top 5 met beste visolie supplementen samengesteld.

Hoeveelheid EPA en DHA

Een goede visolie kun je herkennen aan de hoeveelheid EPA en DHA die het bevat. Dit is dé manier om aan te geven hoe goed een visolie is. Vaak zien we goedkopere merken adverteren met bijvoorbeeld: 1500 mg visolie per capsule. Dit zegt helemaal niks. Het is mooi dat er zoveel micro gram visolie in een capsule zit, maar wat zegt dit nu over de kwaliteit? In veel gevallen (de goedkopere versies) moet je meerdere visolie pillen slikken om hetzelfde effect te krijgen dan bij een iets duurdere visolie tablet. De uitdrukking 'Goedkoop is duurkoop' is helaas vaak het geval. Gunstige effecten, zoals hierboven genoemd, worden pas behaald bij een inname van 250 microgram DHA en/of EPA per dag.

Manier van vangen

Niet alleen EPA en DHA bepalen wat de beste visolie tabletten zijn. Visvangst zorgt nu eenmaal voor natuur en milieuproblemen. Er is tegenwoordig veel overbevissing waardoor bepaalde vissoorten het erg moeilijk hebben. Ook zeebodems worden bij sommige vangsten beschadigd.

Daarom zijn er ook keurmerken in het leven geroepen die de visvangst controleerd. Voorbeelden zijn het MSC keurmerk, ASC keurmerk en de VISwijzer. De keurmerken helpen de consument met het kieze voor de beste visolie op het gebied van natuur en milieubelasting.

Er zijn 3 verschillende vereisten waar aan de visvangst moet voldoen:

  • Het visbestand moet gezond zijn en niet overbevist worden.
  • De visserij moet goed beheerd worden.
  • Er mogen geen negatieve effecten zijn op het ecosysteem.

Opname van DHA en EPA

Visolie komt voor in de vorm van triglyceriden. Dit is misschien een beetje ingewikkeld maar dit heeft te maken met de manier waarop je lichaam de visvetzuren opneemt. Een ander voorbeeld van vormen DHA en EPA is fosfolipiden. Deze opnamevorm komt terug bij krillolie. De visolie supplementen die wij aanbieden bevatten goede concentraties omega 3 vetzuren.

Smaak van de supplementen

Voor de gezondheid en het effect van visolie is de smaak misschien niet zo belangrijk. Toch is het wel prettig als je de visolie, tijdens de inname, niet proeft. Maar ook dat je er later geen last meer van hebt. Bij goedkopere varianten heb je vaak last van opboeren. Hierdoor heb je de hele dag nog 'plezier' van je geslikte capsules.

Gezuiverd van gifstoffen

Verder kun je ook nog onderzoeken of Omega 3 visolie wel gezuiverd is van gifstoffen zoals dioxines en andere zware metalen. We hebben de meeste zuivere bij elkaar gezet op de pagina Zuivere Visolie.

Ons assortiment visolie tabletten

Met het samenstellen van ons visolie assortiment hebben wij rekening gehouden met alle bovengenoemde kenmerken van de beste visolie. Daarmee hebben wij een assortiment gecreëerd met uitsluitend goede en betrouwbare visolie supplementen.

Naast reguliere tabletten hebben wij ook visollie supplementen speciaal voor kinderen. Want ook voor kinderen kan een visolie supplement een gewenste aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. De capsules bevatten een fruitsmaak waardoor de kinderen het niet erg vinden om een supplement te slikken.

Meestgestelde vragen omtrent visolie tabletten?

Ons assortiment bevat diverse goede visolie supplementen. Bij het selecteren van de producten houden wij rekening met de hoeveelheid Omega 3 vetzuren, de opneembaarheid, duurzaamheid en of het gezuiverd is van gifstoffen.

Visolie bevat de omega 3 vetzuren DHA en EPA. Daardoor is visolie onder andere goed voor het hart, de instandhouding van een normale bloeddruk, hersenen en het ondersteunt de conditie van de ogen.

Visolie kun je het beste innemen tijdens of vlak na de maaltijd. Het is per product afhankelijk hoe vaak je een visolie tablet of capsule moet nemen. Lees daarom altijd het gebruikersadvies.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten