Wat moet je eten om af te vallen?

In bijna alle gevallen heeft afvallen te maken met de hoeveelheid calorieën die je tot je neemt. Verbrand je meer dan dat je eet, dan val je af. Eet je meer dan dat je verbrandt, dan kom je aan.

Is het echt zo simpel? Ja in principe wel! Toch kan het samenstellen van een goed dieet een best moeilijk klus zijn. Sommige producten lijken best gezond maar kunnen dikmakers zijn.

Denk maar eens aan een banaan. We willen overigens niet beweren dat een banaan ongezond is. Bananen bevatten veel vezels en vitamines, maar tegelijkertijd ook veel fruitsuikers. Wil je afvallen dan kun je beter voor een ander stuk fruit kiezen.

Wat kun je doen om af te vallen?

Wanneer je wil afvallen is het belangrijk om je calorie inname te beperken. Je kunt daarom kiezen voor een caloriearm dieet. Zoals de naam al zegt beperk je tijdens dit dieet het aantal calorieën per dag.

Gemiddeld genomen hebben mannen zo’n 2500 kilocalorieën (kcal) en vrouwen 2000 kilocalorieën (kcal) nodig. Wil je afvallen, dan moet je minder calorieën eten of meer gaan verbranden.

Tegenwoordig zijn er genoeg apps te downloaden waarmee jij je calorie inname kunt bijhouden. Vind je het lastig om zelf een dieet samen te stellen dan helpen wij je natuurlijk graag.


Biohcg Original dieet

Wij werken al jaren succesvol met het Biohcg Original dieet. Het BioHCG dieet bestaat uit 3 fases.

Fase 1: De eerste fase is de afslankfase. In deze fase wordt de calorie inname beperkt aan de hand van het begeleidend boekwerk ‘Beter in Balans’. Het boekwerk bevat alle informatie die je nodig hebt en alle afslankdagen zijn uitgeschreven. Je kan de kuur daarom gemakkelijk thuis volgen. Het enige wat jij moet doen is onze adviezen opvolgen.

De afslankfase duurt 24 dagen. Heb je meer overgewicht dan kun je kiezen voor een 36 of 48 daagse kuur. Wil je slechts enkele kilo’s afvallen dan volstaat de 12 daagse kuur. Helaas staat de wetgeving niet toe om de te verwachten kilo’s wat je kunt afvallen te vermelden op onze website. Dit mogen we wel persoonlijk toe lichten via onze chat, mail of telefoon. Wil je advies welk pakket het beste bij jouw past? Neem dan contact met ons op.

Fase 2: In de tweede fase gaan we stabiliseren. Dit houdt in dat we elke dag wat calorieën en producten gaan toevoegen aan het dieet. Zo kan je lichaam wennen aan het nieuwe (lager) gewicht. Dit is met name van belang om het jojo-effect tegen te gaan.

Fase 3: In de derde fase moet je het weer helemaal zelf gaan doen. En dat gaat je lukken! Je bent de afgelopen periode bewust bezig geweest met afvallen en daardoor ga je in de toekomst ook betere keuzes maken.

Wil je meer informatie over de Biohcg Original kuur? Bekijk dan de pagina ‘Wat is Biohcg Original?’

Wat mag je eten als je wilt afvallen?

Als je wil afvallen dan is het belangrijk om voor producten te kiezen met een hoge voedingswaarde, veel vitamines, mineralen, eiwitten en de juiste vetten.  Welke producten zou je kunnen gebruiken:

  • Vleessoorten: Biefstuk, kalfsvlees, tartaar, rosbief, (mager) rundergehakt, carpaccio.
  • Vissoorten: Kabeljauw, garnalen, zeetong, zeeduivel, kreeft, koolvis, (verse) tonijn.
  • Gevogelte: Kipfilet of kalkoenfilet
  • Groente: alle koolsoorten, alle bladgroenten, champignons, ui, asperges, tomaat, komkommer, spinazie, prei, witlof, broccoli.
  • Fruit: Sinaasappel, appel, frambozen, aardbeien, blauwe en rode bessen.

Dit zijn slechts voorbeelden. Met al deze voedingsmiddelen hebben wij tal van recepten samengesteld. Van bloemkoolpizza tot een runderstoofschotel. Je vindt de recepten op onze website en in het boekwerk ‘Beter in Balans’.

Wat moet je vermijden als je wilt afvallen?

Als je wilt afvallen moet je natuurlijk ook bepaalde dingen laten staan. Producten met veel calorieën, slechte vetten en koolhydraten kunnen we in deze periode beter vermijden.

  • Zoet: geen snoepgoed, koeken, taarten
  • Alcohol: geen alcohol (dikmaker)
  • Pakjes, zakjes en kant-en-klaar maaltijden
  • Suikerrijke dranken: energiedranken, fruitdranken.
  • Koolhydraten: snelle koolhydraten, aardappels, pasta, rijst.

Kun je afvallen met afslankpillen?

Sommige afslankpillen kunnen helpen bij gewichtsverlies. Maar pas wel op! Er is ook veel troep op de markt. Sommige afslankpillen zijn zelfs gevaarlijk.

Wees ook realistisch wanneer je kiest voor een afslankpil. Wonderpillen bestaan nu eenmaal niet. Als je veel zou kunnen afvallen met een simpele afvalpil dan was het overgewicht niet zo’n groot probleem.

Van sommige afslankproducten is bewezen dat het helpt bij het afvallen. Een voorbeeld hiervan is glucomannan. Maar ook voor glucomannan geldt dat je hier geen wonderen van moet verwachten. Wil je echt aan de slag met de overtollige kilo’s dan is het beter om een dieet te volgen.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten