Val je af van water drinken?

Van water drinken val je helaas niet af zolang je hetzelfde blijft eten en doen. Water is wel een veel betere keuze dan fris- of vruchtendranken. Fris- en vruchtendranken bevatten veel suikers en calorieën en die wil je bij het afslanken vermijden.

Water drinken is tijdens het afvallen erg belangrijk. Waarom? Dan leggen we je in deze blog uit.

Waarom water drinken bij afvallen?

Wanneer je afvalt middels een dieet of met behulp van afslankproducten, dan komen er afvalstoffen vrij. Deze afvalstoffen moeten worden afgevoerd en plas je uiteindelijk weer uit. Wanneer je onvoldoende water drinkt worden deze afvalstoffen onvoldoende afgevoerd en hopen ze zich op. Het gevolg? Je krijgt hoofdpijn en je kan je wat suf voelen.

Tijdens ons afvalprogramma adviseren wij om dagelijks 2 liter water te drinken. Dit adviseren wij zodat de afvalstoffen goed worden afgevoerd. Maar ook omdat een hongergevoel en dorst in de meeste gevallen samen gaan. Want wanneer je dorst hebt kan je lichaam dit interpreteren als honger.

Tips om water te drinken

Heb jij moeite om voldoende water te drinken? We geven je 4 tips om meer water te drinken:

Tip 1: Zet een glas water of een flesje op strategische punten. Bijvoorbeeld in de keuken, in de auto of op je bureau. Elke keer als jij in de keuken, auto of in de buurt van je bureau komt neem je een slok.

Tip 2: Drink op vaste tijden een glas water. Je eet toch ook vaak op vaste tijden? Bijvoorbeeld een uur na je lunch. Een glas water opdrinken is zo gedaan.

Tip 3: Neem ’s avonds voor het slapen gaan een groot glas lauw water. Dit stimuleert het ontgiftingsproces tijdens de nacht.

Tip 4: Voeg een (natuurlijke) smaak toe aan je water. Zie hieronder:

Water met een smaakje

Water is nu niet het meest exotische drankje wat er bestaat. Het is een beetje saai en dat motiveert niet om er lekker veel van te drinken.

Je kan je water wel wat opfleuren door er een smaakje aan toe te voegen. Zo zijn er drinkflessen met fruitcompartimenten. Deze compartimenten kun je vullen met stukjes fruit die gedurende de dag een fruitsmaak overbrengen op je water.

Je kan natuurlijk ook een schijfje citroen toevoegen aan je water.

Een andere mogelijkheid zijn de Sips of Grace. Sips of Grace zijn smaakmakers voor je water. Het is verkrijgbaar in verschillende smaken:

  • Framboos – Rozenblaadjes
  • Citroen – Kaneel
  • Gember – Citroengras
  • Detox
  • Munt- Citroen
  • Steranijs - Zoethout

De Sips of Grace kruiden zitten in een doorzichtig zakje. Het lijkt wel een beetje op een theezakje. Je kunt ze toevoegen aan je glas water of flesje. Laat het even trekken en je hebt een lekkere smaak aan je water.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten