Wat is L-Carnitine

L-Carnitine is een semi-essentieel aminozuur, wat inhoudt dat jouw lichaam deze gedeeltelijk zelf aanmaakt en dat het gedeeltelijk uit voeding gehaald kan worden. De voeding waaruit het voornamelijk gehaald kan worden zijn dierlijke eiwitten, zoals (rood) vlees en zuivel. Aminozuren zijn nodig om eiwitten te vormen en daarmee jouw spiergroei en spierkracht te ondersteunen.

Het verschil tussen L carnitine en Acetyl-L-carnitine

In onze webshop bieden wij twee verschillende soorten aan, namelijk L-carnitine, ook wel levocarnitine en Acetyl-L-carnitine. Beide producten dragen bij aan de energiehuishouding en de vetstofwisseling. De grootste verschillen tussen deze twee types is dat Acetyl-L-carnitine een gunstiger effect heeft op het zenuwstelsel, eenvoudiger de bloedhersenbarrière passeert en de hersenfunctie beter ondersteunt dan L-carnitine.

L-carnitine werking

Als je ouder wordt neemt de lichaamseigen productie van carnitine af. Als jouw carnitine inname uit voeding niet wordt verhoogd kun je ervoor kiezen om acetyl-L-carnitine als suppletie te gebruiken. De werking van levocarnitine is door de combinatie van carnitine en acetyl zeer waardevol voor het lichaam. Het zorgt er namelijk voor dat de darm deze stof in zijn geheel op kan nemen en het snel verspreid kan worden. Reguliere carnitine wordt vaak minder goed opgenomen door het lichaam, maar de combinatie met acetyl zorgt ervoor dat het wel goed wordt opgenomen.

De voordelen van Acetyl-L-carnitine

De inname van een goede hoeveelheid acetyl-L-carnitine speelt een grote rol in jouw energieproductie en brengt verschillende voordelen met zich mee:

● De vetverbranding wordt gestimuleerd;

● De aanmaak van eiwitten wordt bevordert;

● Het biedt bescherming tegen vrije radicalen en schadelijke stoffen voor de stofwisseling;

● Als antioxidant bevordert het de vitaliteit van het zenuwstelsel, maar ook de spieren, bloedvaten, hart, alvleesklier en lever.

Hoeveel L carnitine per dag

Hoeveel L-carnitine moet je nu precies innemen om effect te hebben? De gemiddelde dagelijkse dosering ligt tussen de 500 en 2000 mg per dag. In ons assortiment hebben we verschillende L carnitine producten met een hoge dosering van 500 mg per capsule. Ons advies is om hier 2 tot maximaal 4 capsules per dag te nemen. Kies je liever een lage dosering? Ook in dat geval hebben we passende producten.

Wanneer L carnitine innemen

Het innemen van L-carnitine kan een meerwaarde hebben voor verschillende groepen die weinig tot geen carnitine binnenkrijgen en/of aanmaken. Hieronder vallen over het algemeen:

● Veganisten;

● Vegetariërs;

● Sporters;

● Ouderen;

Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, of wanneer je een verhoogde energiebehoefte hebt kan de suppletie van Acetyl-L-carnitine aan te raden zijn.

Beste L-carnitine

Er zijn tal van l-carnitine supplementen te vinden in (online) winkels. Als je kiest voor suppletie zal een hoogwaardig product logischerwijs meer effect hebben dan een product dat kwalitatief minder is. Om deze reden kiezen wij ervoor om alleen hoogwaardige suppletie aan te bieden in onze webshop. Bij ons vind je verschillende L-carnitine en Acetyl-L-carnitine suppletie die toepasbaar zijn in specifieke situaties en bij bepaalde levensstijlen. De beste L-carnitine heeft een hoge dosering (500 mg) per capsule en kan worden uitgezocht op basis van jouw specifieke behoeften. Benieuwd welk product het beste bij jouw past? Bekijk hier onze L-carnitine en Acetyl-L-carnitine supplementen:

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten


Meer weten over L-Carnitine?

Wil je graag meer weten over de werking van L-carnitine of persoonlijk advies voor gebruik van deze aminozuren? Neem contact met ons op.

Chat met een medewerker