Waarom foliumzuur essentieel is voor ouderen 

Foliumzuur is een belangrijke vitamine die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Het speelt een belangrijke rol bij de celdeling en groei van weefsels. Vooral voor ouderen is het belangrijk om voldoende foliumzuur binnen te krijgen, omdat een tekort aan deze vitamine kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen. In deze blog vertellen we je alles over foliumzuur en waarom het zo belangrijk is voor ouderen. 

 

Wat is foliumzuur? 

Foliumzuur, ook wel vitamine B11 genoemd, is een wateroplosbare vitamine die van nature voorkomt in diverse voedingsmiddelen. Het speelt een belangrijke rol bij de productie van rode bloedcellen en het zenuwstelsel. Ook is foliumzuur van belang voor de ontwikkeling van het ongeboren kind tijdens de zwangerschap. Foliumzuur wordt niet door ons lichaam zelf aangemaakt, waardoor we het via onze voeding moeten binnenkrijgenn 

foliumzuur-voeding

Waar zit foliumzuur in? 

Foliumzuur komt voor in diverse voedingsmiddelen, zoals groene bladgroenten (zoals spinazie en broccoli), volkoren producten, peulvruchten, citrusvruchten en lever. Het is echter lastig om via onze voeding voldoende foliumzuur binnen te krijgen. Vooral ouderen hebben vaak moeite om voldoende voedingstoffen binnen te krijgen, omdat de eetlust afneemt en er minder voedsel wordt gegeten. 

 

Waarom is foliumzuur zo belangrijk voor ouderen? 

Foliumzuur speelt een belangrijke rol bij het gezond houden van ons lichaam. Vooral voor ouderen is het belangrijk om voldoende foliumzuur binnen te krijgen, omdat het tekort aan deze vitamine kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen. 

 

De rol van foliumzuur bij het functioneren van het hart

Foliumzuur is nodig voor de productie van rode bloedcellen en het verminderen van homocysteïne niveaus in het bloed. Een verhoogd niveau van homocysteïne kan leiden tot beschadiging van de vaatwand en daarmee het risico op hart- en vaatziekten verhogen.   

 

Hoeveel foliumzuur hebben ouderen nodig? 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid foliumzuur voor volwassenen is 300 microgram per dag. Voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven is dat hoger, namelijk 400 tot 500 microgram per dag. Voor ouderen geldt dezelfde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. 

 

Hoe kan je voldoende foliumzuur binnenkrijgen? 

Het is lastig om via onze voeding voldoende foliumzuur binnen te krijgen. Vooral ouderen hebben vaak moeite om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, omdat de eetlust afneemt en er minder voedsel wordt gegeten. Daarom kan het zinvol zijn om een supplement te nemen om voldoende foliumzuur binnen te krijgen. 

 

Wil je ervoor zorgen dat je voldoende foliumzuur binnenkrijgt, maar vind je het lastig om dit via je voeding te doen? Dan kunnen supplementen met foliumzuur een uitkomst bieden. Bij Orthokliniek vind je diverse hoogwaardige supplementen met foliumzuur, zoals Biotics Vitamine B11 Foliumzuur 800 mcg en Bonusan Foliumzuur 400 mcg. Bekijk ons assortiment en bestel vandaag nog!