Caloriearme snacks | 10 gezonde tussendoortjes

Ook als je op dieet bent, heb je op gezette tijden zin in een snack. In ons BioHCG dieet is daarom plek ingeruimd voor enkele gezonde tussendoortjes. Zowel in de dieetfase als in de stabilisatiefase. Zo kun je iets lekkers eten zonder je schuldig te hoeven voelen. Deze gezonde tussendoortjes zijn dan ook een goede keuze als je op je gewicht wil letten.

Weten wat je tijdens het afvallen het beste kunt nemen? Onze caloriearme tussendoortjes bevatten minder dan 100 kilocalorieën. Ze zijn heel gezond en stillen je trek voor langere tijd. Hier volgt onze Top 10 van caloriearme snacks:

1. Blokje kaas

Tijdens de stabilisatiefase kan je als tussendoortje twee of drie kleine blokjes kaas nemen, bijvoorbeeld als avondsnack. In één blokje kaas (10 gram) zitten 37 kilocalorieën (kcal). Een augurkje erbij stilt de hartige trek. Kies het liefste voor zure augurken zonder suiker. Daarin zitten heel weinig calorieën.

snack-blokje-kaas

2. Waterijsje

Een zelfgemaakt waterijsje zonder toegevoegde suikers is lekker en verantwoord. Vul de ijsvormpjes met zelfgemaakt fruit of met water met een klein beetje limonadesiroop (Teisseire). Kies bijvoorbeeld voor watermeloen, bosbessen, aardbeien of frambozen. Even invriezen en klaar is je lekkere traktatie met alleen natuurlijke suikers.

3. Fruit

Vers fruit is een heerlijk tussendoortje. Het zit vol vitaminen, mineralen en vezels en is daarmee goed voor je gezondheid. Fruit is een goede dorstlesser en laag in calorieën. Kies dan natuurlijk wel voor de fruitsoorten met de minste vruchtsuiker.  Fruit die je zeker op je lijstje met caloriearme snacks moet zetten zijn: blauwe bessen, frambozen, aardbeien, sinaasappels, appels en olijven.

4. Snoepgroente

Een verantwoord tussendoortje tijdens het afvallen is groente. Enkele rauwe worteltjes, enkele cherrytomaatjes, reepjes paprika of een snackkomkommer zijn een goede keuze voor een lekker hapje tussen de maaltijden door. Ze leveren weinig calorieën op en zijn een bron van vezels. Voedingsvezels zijn belangrijk voor gezonde darmen. Komkommer levert 13 kcal op per 100 gram, radijsjes 18 kcal, paprika 25 kcal en snoeptomaatjes 31 kcal.

snack-snoepgroente

5. Blokje pure chocolade

Een klein blokjes extra pure chocolade (meer dan 70% cacao) is een snack die bijna niemand kan weerstaan. Genieten staat bij deze snack voorop. Pure chocolade is niet alleen lekker maar heeft ook gezondheidsvoordelen. Daar zorgen de polyfenolen (antioxidanten) voor. Hou wel maat: beperk je dus tot 10 gram pure chocolade en neem niet de hele reep. In één blokje pure chocolade (7 gram) zitten 37 kilocalorieën.

6. Drinkbouillon

Een  kopje vetvrije bouillon bevat slechts weinig calorieën. Wij adviseren Opkikker van Maggi en drink/strooibouillon van Knorr (niet meer dan 9 kcal). Snel klaargemaakt met heet water. Ook makkelijk om mee te nemen.  Lekker als hartig tussendoortje. Versgemaakte bouillon mag natuurlijk ook. Denk er wel aan dat die vetvrij moet zijn. 

7. Gekookt eitje

Een gekookt ei is gezond en zit vol eiwitten. Het zorgt snel voor een verzadigd gevoel. Naast de eiwitten zitten er ook een flinke hoeveelheid vitamine A, vitamine B5, vitamine B12, fosfor, ijzer, selenium en jodium in en dit maakt ei tot een slimme snack. Neem soms alleen het eiwit. De dooier bevat veel vetten. 

snack-eitje

8. Cracker/soepstengel

Voel je je een beetje flauw dan kan een cracker een fijne aanvulling zijn op je eetschema. Kies er eentje met niet meer dan 28 kcal. Lekker met een plakje rosbief en wat Herbamare kruiden. Een zelfgemaakt crackers met lijnzaad en pitten is koolhydraatarm en heel gezond. Bij je kopje vetvrije bouillon smaakt een soepstengel  lekker.

snacks-ranja

9. Een glaasje ranja

Als je wilt afslanken is het belangrijk dat je voldoende gehydrateerd blijft. Water is natuurlijk een uitstekende dorstlesser maar soms  heb je zin in iets anders.  Neem dan een klein glaasje ranja van Teisseire Le 0%. Deze suikervrije limonadesiroop is gezoet met zoetstof. Verkrijgbaar in heel veel verschillende smaken. Ook een glas Crystal Clear is toegestaan. Beide leveren bijna geen calorieën. Nog beter is om zelf een lekker drankje te maken door vers fruit (bijvoorbeeld bramen, frambozen, aardbeien, watermeloen, appels of bessen) te pureren en aan te lengen met water en eventueel enkele druppels stevia. 

10. Pannenkoek

Een pannenkoek die is toegestaan tijdens de BioHCG Original kuur is de Amino-Fit Proteïne pannenkoek. Met 15 gram eiwit, 5 gram koolhydraten en 0,8 gram vetten per pannenkoek een geschikt tussendoortje. Lekker met vers fruit. Te koop in losse zakjes of pot à 425 gram (goed voor 17 pannenkoeken).

Nog niet tevreden en op zoek naar iets anders? Als bonus geven we je nog een bakje magere yoghurt of kwark, een paar amandelen, pompoenpitten en een rijstwafel of maiswafel naturel. Eet smakelijk.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten