Gezonde snacks voor bij de tv

De boog kan niet altijd gespannen zijn en soms heb je gewoon zin in iets lekkers. En dat geldt zeker tijdens een avondje tv kijken. Bezwijk op zo’n moment niet voor koek, snoep of chips vol calorieën maar kies voor een gezond tussendoortje. Dan kun je zonder schuldgevoel snacken tijdens een avondje bankhangen of netflixen.

Gezonde snacks voor jouw tv-avondje

Snacks voor een avondje op de bank voor de tv zijn er in overvloed. Maar wat als je gezond wilt eten of als veel producten niet passen in je dieet. Ga dan voor gezonde tussendoortjes. We hebben de lekkerste snacks voor je op een rijtje gezet.

Fruit

Fruit is een uitstekend tussendoortje als je aan het afvallen bent. Gezond en vol vezels. Neem bij voorkeur aardbeien, appels, frambozen, watermeloen en rode en blauwe bessen. Daar zitten weinig calorieën in. Partjes appel smaken extra lekker met een beetje kaneel.

Groente

Gezonde snacks zijn natuurlijk ook allerlei soorten groente. Heerlijke snackgroenten zijn: komkommer, cherrytomaatjes, geschrapte worteltjes, reepjes paprika en radijsjes. Als dipje bereid je zelf hummus of tzatziki met alleen gezonde producten. Rauwkost kan ook goed als tussendoortje. Weinig calorieën en volop variatiemogelijkheden. Maak voor de dressing gebruik van (wijn)azijn en kruiden.

Pannenkoek

Een echte tv-snack is een overheerlijk pannenkoekje. Pannenkoek? Ja, niet eentje met spek en poedersuiker maar de gezonde variant. Onze Amino-Fit Proteïne pannenkoek is een verstandige keuze. De eiwitrijke pannenkoeken zijn koolhydraatarm en zitten vol voedingsstoffen. Combineer ze met vers fruit of snacktomaatjes.

pannenkoek

Popcorn

Zelfgemaakte popcorn  is een goed alternatief voor kant-en-klare popcorn of magnetron popcorn als je eens lekker wilt snaaien. Een bakje zelfgemaakte popcorn bevat maar weinig calorieën. Pak een pan met een antiaanbaklaag om de (pof)maïs te poffen. Heb je die niet giet er dan een klein beetje olijfolie bij of gebruik PAM cooking spray. De gepofte maïs bestrooi je met wat knoflookpoeder, paprikapoeder of Italiaanse kruiden.

Noten

Het advies luidt om elke dag een handjevol noten te eten. Noten zitten vol voedingsstoffen en zijn dus heel gezond. Natuurlijk ga je voor ongezouten en ongebrande noten. De keuze is groot: walnoten, cashewnoten, amandelen, hazelnoten, pistachenoten, pecannoten, paranoten, macadamianoten, pinda’s et cetera. Probeer te variëren.

noten-snacks

Wrap

Neem twee of drie plakjes kip- of kalkoenfilet. Doe er wat mosterd op en vervolgens als beleg augurk of appel. In augurken zitten weinig calorieën. De beste keuze is de natriumarme zure augurk. Die bevat geen toegevoegde zout en suiker.

Zuivel

Een bakje kwark gaat er altijd wel in. Kies voor de magere variant. Magere yoghurt met blauwe bessen of aardbeien is ook lekker. Doe er wat pitten of zaden door voor een crispy bite. Of maak een smoothie.

zuivel-snack

Eitje

Een eitje is een verantwoord tussendoortje. Ga je het koken of bakken? Maak je een roerei of omelet? Strooi er wat paprikapoeder of tuinkruiden over. Ui en knoflook mag ook. Dat is toch zalig?!

Bruschetta

Rooster of gril één of twee kleine sneetjes volkoren brood, speltbrood of koolhydraatarm brood. Je kunt ook koolhydraatarme crackers gebruiken. Voor de topping maak je een mix van tomaatjes, knoflook, oregano, basilicum en een beetje olijfolie. Doe het brood even in de oven, smeer het in met knoflook als het nog warm is en beleg met de tomatensalade.

bruschetta

Gezonde tusssendoortjes

De lijst van gezonde snacks voor de tv is natuurlijk nog veel langer. Wat te denken van een heerlijk zelfgemaakt waterijsje, een kopje zelfgemaakte soep of een harinkje. Een paar blokjes 30+ kaas met een stukje ananas of een zilveruitje is ook smakelijk.  Zo zie je maar weer: gezond eten en lekker snacken gaan dus prima samen.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten