Zuiver zeewater herbergt schat aan natuurlijke mineralen

Zeewater zit vol mineralen, spoorelementen en aminozuren. Ook algen zijn een bron van goede voedingsstoffen. Er worden steeds meer supplementen op de markt gebracht gewonnen uit mineraalrijk zeewater. Ontdek de rijkdom die de zee ons te bieden heeft.

Het water in de zeeën bevat minerale zouten (chloride, magnesium, kalium, natrium en calcium, zwavel en fosfor), spoorelementen (jodium, chroom, ijzer, selenium, zink, koper, silicium, mangaan, molybdeen en fluoride) en een geconcentreerde vorm van algen. Omdat zeewater rijk aan voedingsstoffen is, kan het een potentiële bron van gezondheid zijn.

Voor het gebruik in voedingssupplementen wordt het zeewaterconcentraat ontdaan van bijna alle natrium. De mineralen komen voor in een ionische vorm, als elektrolyten. Op deze manier komen mineralen ook in ons lichaam voor. Mineralen in ionische vorm zijn goed opneembaar.

Zout water

Zeewaterconcentraat heeft door de mineralen en spoorelementen tal van goede eigenschappen. Het is goed voor je immuunsysteem door de aanwezigheid van ijzer, zink en seleen. De antioxidanten zink, mangaan en seleen beschermen je lichaam tegen bacteriën en virussen door het afweersysteem van je lichaamscellen te helpen.

In het zeewaterconcentraat zitten ook mineralen en spoorelementen die je natuurlijke energie activeren. Mineralen die helpen bij vermoeidheid zijn: magnesium, calcium, fosfor, jodium, ijzer en mangaan. Je behoudt soepele en sterke spieren door de mineralen kalium, magnesium, calcium en zwavel. Daarnaast is zeewater nog goed voor je bloeddruk, spijsvertering, huid en water- en mineralenhuishouding.

zeewater

Vol mineralen

Meer dan negentig micro- en macrovoedingstoffen kunnen worden gewonnen uit zeewater. Deze bron van leven is een goed opneembare vorm voor mensen. Dat komt omdat de ionische vorm bijna identiek is aan bloedplasma. 

Mineralen zijn belangrijke bouwstoffen waar je lichaam niet zonder kan. Ze zijn nodig voor een goede gezondheid. Je hebt mineralen onder andere nodig om vitamines op te kunnen nemen en je vochthuishouding op peil te houden. Ook antioxidanten, enzymen en proteïnen kunnen zonder mineralen niet optimaal hun werk doen.

Tekort aan mineralen

Je kunt een mineralentekort hebben door het eten van te weinig groente en fruit. Maar zelfs als je wel gezond eet kun je een tekort hebben gewoonweg doordat groente en fruit minder mineralen bevatten dan vroeger. Als je veel stress hebt, kun je een gebrek aan magnesium, ijzer of bijvoorbeeld zink hebben. Ziekte of medicijngebruik kan eveneens voor een tekort zorgen.

Risicogroepen die een tekort aan microvoedingstoffen kunnen hebben zijn: tieners, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, vrouwen met veel bloedverlies tijdens de menstruatie, vegetariërs en veganisten. Voor bepaalde risicogroepen heeft de Gezondheidsraad dan ook suppletieadviezen opgesteld.

Vooral een gebrek aan ijzer, magnesium en calcium komt voor. Zo is de ijzerinname van jongeren, vrouwen in de vruchtbare leeftijd en zwangere vrouwen laag. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (adh) bedraagt respectievelijk 15 mg voor adolescenten en 16 mg per dag voor de andere twee genoemde groepen. En die hoeveelheid wordt dus niet door iedereen gehaald. Zo heeft bijna de helft van de zwangere vrouwen een lage ijzerstatus. Dat kan zich onder andere uiten in hoofdpijn, vermoeidheid, bleek zien, hartkloppingen en kortademigheid.

Sporters en senioren kunnen een tekort hebben aan magnesium. Dit mineraal is onder andere nodig voor je botten en spieren. Heb je een tekort aan vitamine D of drink je geen melk dan kun je te weinig calcium in je lichaam hebben. Calcium is een onmisbaar mineraal voor het behoud van sterke botten. Calcium helpt bijvoorbeeld het verlies van botmineralen bij vrouwen in de menopauze te verminderen. Een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken door osteoporose. Ook een tekort aan zwavel of jodium is niet ongewoon. Gebrek aan mineralen kan leiden tot ziektes.

Voedingssupplementen

Mineralen en spoorelementen uit voedingssupplementen worden makkelijker opgenomen dan mineralen uit voeding.  Zeewaterconcentraat bevat alle mineralen die je nodig hebt.

Je kunt je mineraalhuishouding aanvullen door dagelijks zeemineralen in verdunde vorm te drinken. In ons assortiment vind je BiOcean® Isotonic en BiOcean® Hypertonic. Beide bevatten steriel zeewater met goede en snel opneembare mineralen en sporenelementen. BiOcean® Isotonic bevat dezelfde mineralen en sporenelementen als BiOcean® Hypertonic. Het is echter minder sterk geconcentreerd.

Magnesium uit de zee

Zeewaterconcentraat bevat van nature een hoog gehalte aan magnesium. Magnesium is onder andere belangrijk voor spieren, botten, energie en rust. Kala Health Magnesium Complex bevat Aquamin Mg., een uniek vorm van magnesium die wordt gewonnen uit zeewater afkomstig van de Atlantische Oceaan en rijk is aan magnesium en andere belangrijke mineralen en sporenelementen. 

Zeewier

Zeewier of algen uit de zee zitten ook vol voedingstoffen. Bruine en rode algen worden al volop gebruikt in de cosmetische industrie. Zeewier is een bron van plantaardige eiwitten, ijzer, magnesium, vele andere mineralen, vitamine A, B en C en gezonde visvetzuren. Bekende soorten zijn nori, wakame, dulse en kombu.

zeewater zeewier

Nutramin kiest bij MG 100 Natural voor het gebruik van een natuurlijke vorm van magnesium afkomstig uit lithothamniom calcareum, een rode alg. Deze algensoort is een bron van natuurlijke mineralen. De algen worden geoogst op IJsland.

Kala Health maakt een mineralencomplex op basis van oceaanmineralen. Dit Vegan Mineraalcomplex bevat het concentraat van mariene algen en zeewater. Het bevat alle 75 mineralen en spoorelementen maar is vooral rijk aan magnesium en calcium. Het is een volledig natuurlijke, 100% vegan formule. Goed opneembaar en vrij van hulp- en smaakstoffen.

De natuurlijke dagelijkse multi van Kala Health bevat een mengsel van verschillende mariene algen en zeewaterconcentraat. Deze unieke formule bevat twintig aminozuren, veertien vitaminen en alle mineralen en spoorelementen die in de natuur voorkomen.

Ervaar zelf de voordelen die zeewater met de pure vorm van essentiële mineralen je te bieden heeft en probeer één van deze natuurlijke producten.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten