Hulp bij afvallen in het nieuwe jaar

Afvallen hoort zeker bij de populairste goede voornemens. Het nieuwe jaar biedt nieuwe kansen. Zorg er voor dat je motivatie goed is als je begint zodat het afslanken succesvol zal verlopen.

Veel mensen hebben goede voornemens maar slechts een klein percentage houdt ze ook vol. De meeste mensen geven na een maand al weer op, zo blijkt uit onderzoek. Wil jij je afslankdoel wel bereiken? Wij geven je enkele tips om je plan te doen slagen.

Te zwaar

De helft van de Nederlandse bevolking van 18 jaar of ouder heeft overgewicht. Van deze mensen heeft 14 procent ernstig overgewicht. Obesitas kan zorgen voor ernstige gezondheidsproblemen. Je kan er diabetes, hart- en vaatziekten van krijgen. En dat komt voornamelijk door te veel buikvet.

Dieet

Kamp je met overgewicht of voel je je gewoon fijner als je wat minder zwaar bent, dan is het nu tijd om die extra kilo’s te lijf te gaan. Een dieet kan je hierbij helpen. En dan vooral eentje waarbij je ook je leefstijl aanpast en geen last krijgt van het jojo-effect. Daarnaast zijn er ook andere zaken die je kunt doen of laten om volgend jaar slanker door het leven te gaan.  

weegschaal

Onze top 5

Wij bij de Orthokliniek helpen je graag een handje op weg naar een gezonde leefstijl. Met onze top 5 bereik ook jij je streefgewicht.

1. Een BioHCG kuur

Overgewicht verstoort het immuunsysteem. Wat je eet en drinkt heeft grote impact op je gezondheid. Met onze BioHCG Original kuur stop je met de slechte gewoontes: dus geen zoet, alcohol, bewerkte voeding en vet eten. Bij de BioHCG kuur staat gezonde voeding centraal en val je op een gezonde manier af. Het dieet (24, 36 of 48 dagen) is goed vol te houden. Voor alle informatie over de Biohcg Original kuur verwijzen we je graag naar onze pagina 'Wat is Biohcg Original'.

2. Gezonde leefstijl

Gezonder gaan leven is een ruim begrip dus zul je dit voor jezelf wat moeten specificeren. Zet in op minder en beter eten om een gezond gewicht te bereiken. Dit ga je tijdens het Biohcg Original dieet leren. Want als je geruime tijd bewust bezig bent met voeding, pik je daar veel van op. En vergeet niet dat overvloed schaadt. Eet zo veel mogelijk vers en onbewerkt voedsel. Kook zo veel en zo vaak mogelijk zelf. Neem jezelf voor meer groente en fruit te eten en meer water te drinken. Door goed te eten, voel je je beter. Op onze site vind je veel gezonde recepten om wat inspiratie op te doen.

3. Meer bewegen 

Een gezond leven en een gezond gewicht bereik je ook door meer te bewegen en/of sporten. Dit stimuleren wij ook. Bewegen is goed voor lichaam en geest en hoeft geen geld te kosten. Hou je niet van sporten? Ga dan wandelen of fietsen. Bedenk voor jezelf wat je wilt gaan doen op sportief gebied, bijvoorbeeld drie keer per week een wandeling maken van dertig minuten of elke maandagavond naar de sportschool. Door jezelf doelen te stellen, hou je jezelf hier aan. Je kunt je zelf ook belonen als je je goede voornemen hebt volgehouden. Dat is weer goed voor de motivatie en stimuleert je om door te gaan. 

Afvallen heeft een 80 - 20 regel. 80% bereik je door de juiste voeding en 20% met bewegen en sporten. Als je deze verhouding ziet dan snap je vast dat je wel kunt afvallen zonder te sporten, maar niet andersom. Beweging draagt zeker bij.


4. Minder stress

Stress is slecht voor je spijsvertering. Veel stress kan leiden tot overgewicht. Plan daarom regelmatig tijd voor jezelf in. Luister naar muziek, lees dat boek uit of breng een bezoekje aan de kapper. Hou je dieet ook vol als je even wat minder in je vel zit. Ga niet zitten snaaien in een periode van stress. Dan vliegen de kilo’s er zo weer aan. Wandelen, mediteren, schilderen of een warm bad zijn goed voor de ontspanning. Of gewoon even helemaal niets doen. Zorg ook dat je voldoende nachtrust krijgt.

5. Motivatie

Je moet het zelf belangrijk vinden om af te vallen. Denk aan je gezondheid, er beter uitzien, een maatje minder of fitter worden. Bepaal voor jezelf een realistisch doel. Dat kun je al sneller resultaat zien en dan zit het wel goed met die motivatie. Wees niet te streng voor jezelf. Ga wel door als je toch een keer in de verleiding bent gekomen. Een positieve mindset helpt je verder.

Helaas staat de wetgeving niet toe om de te verwachten resultaten bij de Biohcg kuren te vermelden. Dit mogen we je wel persoonlijk toelichten. Wil je weten wat je de Biohcg Original kuur voor jouw kan betekenen? Vraag het ons in de chat, per mail of vul het contactformulier in. We zijn ook te bereiken op 0541-295539.  

Doe het samen

Door een gezonde leefstijl en meer bewegen deel van je routine te maken, zit je op de goede weg. Denk je dat je te weinig wilskracht hebt om alleen het afvaltraject in te gaan, zoek dan een familielid, vriend of collega die ook wel wat kilo’s wil verliezen. Dan kunnen jullie elkaar motiveren en steunen en heb je veel meer kans om je goede voornemens vol te houden. Extra voordeeltje: wil je onze BioHCG kuur volgen, dan geven we korting als je twee of drie kuren bestelt.