BioHCG kuur tijdens de kerst

Lekker eten en drinken hoort bij Kerstmis. Er wordt tijdens de feestdagen uitgebreid gekookt en lang getafeld. Maar wat als je nu bezig bent met je BioHCG kuur? Afvallen en toch genieten van een heerlijk kerstdiner gaan echt wel samen. We helpen je een handje. 

Wil je tijdens de kerst lekker eten met je familie of vrienden dan heb je ook tijdens je dieetdagen genoeg mogelijkheden. Hou in je achterhoofd alleen altijd de gedachte dat de producten die je gebruikt vet- en koolhydraatarm moeten zijn. Heb je moeite om alle kerstlekkernijen te laten staan dan is een vetblokker mogelijk een oplossing.

Wat je wel moet doen

Tijdens je BioHCG dieet volg je de dagelijks voorgeschreven recepten. Daarmee krijg je een bepaalde hoeveelheid calorieën binnen. En hieraan hou je je natuurlijk ook met Kerstmis. Want extra pondjes daar zit je niet op te wachten. Zorg dat je gezond en gevarieerd blijft eten en weersta alle verleidingen. Neem ook geen producten van de lijst met verboden voeding. Heel belangrijk is dat je gewoon stopt met eten als je bord(je) leeg is. Schep geen tweede keer op. Eet niet te snel. Zo hoef je niet toe te kijken als iedereen nog aan het eten is. Drink tijdens het diner veel water; water remt je eetlust.

Wat je niet moet doen

Kies net als anders voor de gezonde producten op de kerstdis. Laat vet, suiker, vette sauzen en bewerkte producten achterwege. Denk aan je motivatie om de BioHCG kuur te gaan volgen. Na de kerstdagen weer minder kilo’s op de weegschaal zien verschijnen, weegt toch zwaarder dan een dag je dieet ‘vergeten’ en gewoon mee-eten. Dineer niet te laat. En je weet het: je mag géén alcohol gebruiken.

Lekkere recepten

Kook jezelf voor het kerstdiner dan wordt het makkelijker om een verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Haal veel gezonde voedingsmiddelen in huis. Het is immers ook met kerst wel belangrijk dat je genoeg fruit en groente eet en alle voedingsstoffen binnenkrijgt.


Op onze receptenpagina vind je lekkere recepten voor als je ons dieet volgt. Kies bijvoorbeeld voor een vetvrije bouillon of rundercarpaccio met rucola en zongedroogde tomaatjes als vooraf en een biefstukje met bloemkool als hoofdgerecht. Of ga voor een lekker visgerecht: zeeduivel op een bedje van asperges.

Maak de porties niet te groot. Eet veel groenten. Die zorgen al snel voor een vol gevoel omdat ze veel vezels bevatten. Ook bevatten ze, net zoals fruit, veel antioxidanten. Die beschermen je tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook zou je de lunch op eerste kerstdag kunnen vervangen door de plantaardige eiwitpoeder Amino-Fit. Eiwitten zijn verzadigend en dit zorgt er voor dat je minder honger hebt. Ook moet je lichaam meer moeite doen om eiwitten om te zetten in energie. Dit kost dus meer calorieën.

kerstmis fruit

Zorg voor een mooi gedekte tafel met een mooie opmaak en een mooi servies. Kristalglazen, kaarsen, een opgemaakt bloemstukje  en wat dennengroen complimenteren het geheel. Aan een verzorgde tafel is het heerlijk dineren.  

Tijdens het BioHCG dieet mag je 100 gram vlees, vis of kip eten tijdens het avondeten. Met Kerstmis mag dit best ietsjes meer zijn: 150 à 200 gram. Omdat je gaat voor de slankere keuzes kan je gewoon genieten zonder je schuldig te hoeven voelen.

Gourmetten

Gourmetten is heel populair met kerst en dat is een mooie meevaller. Het is immers ook heel goed te combineren met de BioHCG kuur. Je kunt zelf bepalen hoeveel en wat je neemt. Ideaal toch?! Ook is het fijn dat iedereen druk in de weer is en niemand let op wat een ander in zijn pannetjes wokt.

Kies om te roerbakken voor mager en onbewerkt vlees (kipfiletplakjes, kalkoenspiesjes, biefstukreepjes, varkenshaas, hertenbiefstukje, parelhoen of mini rundervink), vis (bijvoorbeeld gamba’s, tijgergarnalen, zalmblokjes, scholfilet of kabeljauw), veel groente (champignons, bosuitjes, courgette, paprika, spinazie, cherrytomaatjes, prei ) en een ei. Een omelet met gegrilde groente, bijvoorbeeld bosui of champignons, is gezond en lekker. Om wat pit aan het geheel te brengen, kun je met kiemgroente, zoals taugé en alfalfa, het geheel garneren.

kip

Een lekkere, magere salade mag niet ontbreken. Die kun je mengen met wat azijn en een light dressing. Komkommer past er ook prima bij. En zet wat bakjes neer met noten, zaden of pitten. De slanke sausjes voor erbij  maak jezelf met magere yoghurt en kruiden. Een basis tomatensaus is ook relatief makkelijk gemaakt.

Tip: bak als nagerecht een pannenkoekje (of twee) met onze Amino-Fit Proteïne pannenkoeken. Combineer met appel (en kaneel), aardbeien of blauwe bessen. Natuurlijk kun je ook een lekkere fruitsalade maken voor bij het gezond gourmetten. Bepaalde fruitsoorten smaken gebakken ook heerlijk. Of sluit gewoon af met een kopje koffie.

Voor het invetten van de pannetjes van het gourmetstel gebruik je PEM Cooking Spray. Dit is de ideale vervanger van boter of olie. De PEM spray bevat veel minder calorieën en vetten en is daarom geschikt in het BioHCG dieet. Een theelepel olijfolie mag eventueel ook.

Bewegen

Vergeet met de kerstdagen ook niet te blijven bewegen. De hele dag binnen zitten, komt je figuur niet ten goede. Je wordt er ook nog eens heel sloom van. Na dat overheerlijke kerstdiner is het echt tijd voor een gezonde wandeling. Pak je hond of je man en kom in beweging. Ga met de (klein)kinderen even naar buiten om een luchtje te scheppen. Wandelen is hartstikke goed voor de vetverbranding.

kersmis bewegen

Of stel na Kerstmis een balansdag in. Probeer bijvoorbeeld een appeldag. Eet verdeeld over deze dag vijf grote of zes kleine appels. Daarbij laat je de avondmaaltijd niet staan. Drink veel water. Dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen worden afgevoerd. Blijf af van de etensrestjes die over zijn van al het kersteten.

Vetblokker

Zeer geschikt tijdens de feestdagen is de Lipidplex Vetblokker. Deze vetblokker beperkt de opname van vetten uit voeding. Dus handig om in te nemen als je toch een keertje de teugels iets teveel heb t laten vieren. Eén tablet belemmert de opname van zo’n 20 tot 26 gram vet. Dit zijn ongeveer 230 calorieën. Je neemt de vetblokker (1 à 2 tabletten) in vlak voor of na het diner.

Zo kun je in december toch gewoon aanschuiven bij het kerstdiner en niet onnodig aankomen. Gezond, lekker en koolhydraatarm eten is ook met Kerstmis geen onmogelijke opgave. Hoe mooi is dat?!


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten