Slank en fit in het nieuwe jaar

Het einde van het jaar nadert en het is weer tijd voor goede voornemens. Wil je afslanken en gezonder eten? Of ga je dit keer echt stoppen met roken? Maak ook een frisse start in het nieuwe jaar en verander je slechte (eet)gewoontes.

De meeste mensen houden hun goede voornemen nooit zo heel lang vol. Vaak sneuvelen deze zelfs alweer in de eerste maand van het nieuwe jaar. Het is belangrijk om in kleine stapjes te denken en de positieve resultaten te omarmen. Zo zijn je doelen haalbaar. Probeer het maar eens. Ook kunnen wij je bijstaan met een van onze behandelingen

Top 5 goede voornemens

Op weg naar een gezonde leefstijl zijn de volgende vijf goede voornemens populair. Wij geven advies en bieden ondersteuning om je positieve intenties ook daadwerkelijk door te zetten en op te nemen in je dagelijkse routine.

1.  Afvallen

Al jaren met stip op nummer 1 in onze top 5 van goede voornemens staat afvallen. Als je je bedenkt dat de helft van de volwassen Nederlanders te zwaar is, dan is dat niet zo heel verwonderlijk. Wij helpen je graag met afvallen. Met onze BioHCG kuur met bijpassend eetschema gaat het komend jaar wel lukken. Met het BioHCG dieet (24, 36 of 48 dagen) wordt vetvetverbranding gestimuleerd. Doordat de eetlust wordt onderdrukt, ervaar je geen hongergevoel en is het dieet goed vol te houden. Op onze pagina ‘Wat is BioHCG Original?’ lees je meer over het dieet.

Je kunt het dieet ook volgen onder begeleiding van een therapeut. Een goed idee voor mensen die een stok achter de deur nodig hebben of gewoon een goede coach. Tijdens de vier weegmomenten wordt gekeken naar de calorieën die je dagelijks verbruikt, de BMI (dat getal geeft de ernst van het overgewicht aan) en de vetmassa. Om het dieet te kunnen voorzetten, blijft de therapeut je begeleiden in de stabilisatiefase na de afslankkuur. Hiermee hou je je nieuwe leefstijl en eetgewoontes vol. Wil je meer weten over de BioHCG kuur? Vraag het ons in de chat, per mail of vul het contactformulier in.  

Wil je niet zo zeer gewicht verliezen, maar juist wat centimeters kwijt? Bekijk dan eens onze cavitatie behandeling. Met deze behandeling kun je centimeters verliezen op de gewenste probleemzones.

2. Gezonder leven

Kies je voor ons BioHCG dieet dan maak je een start met een ander eet- en leefpatroon. Wil je een gezonder leven dan kies je dus voor een gezonde leefstijl. En dat betekent een leefstijl met een gezond gewicht, gezond eten, genoeg beweging, niet roken, weinig stress en voldoende slaap. Ook goede sociale contacten zijn belangrijk voor je welbevinden. En vergeet niet tijd voor jezelf vrij te maken voor ontspanning en het opladen van je lichaam.

Wat eten betreft is het belangrijk dat je meer leert over eten en kritischer wordt. Je kiest voor meer groente, fruit, volkoren granen, ongezouten noten en peulvruchten vol vitaminen en mineralen en laat producten met veel suiker, veel vet en veel koolhydraten achterwege. Kook zelf met verse en onbewerkte producten en loop om de voorverpakte maaltijden in de supermarkt heen. Het Voedingscentrum geeft als tip om af te vallen een eetwissel te maken. Het is de bedoeling dat je dan iets ongezonds omruilt voor iets gezonds. Laat bijvoorbeeld dat glas frisdrank staan en neem een kop thee.

3. Meer bewegen

Meer bewegen in het nieuwe jaar zal ook een goed voornemen zijn dat door veel Nederlanders wordt gemaakt. Ook tijdens het BioHCG dieet adviseren we je regelmatig te bewegen. Dat levert zowel lichamelijk als mentaal voordelen op. Voor de vetverbranding zijn hardlopen, wandelen, fietsen en zwemmen effectief. Bedenk wel wat je wilt gaan doen om een actiever leven te gaan leiden. Drie keer in de week naar de sportschool is misschien iets te veel van het goede maar twee keer in de week een half uurtje wandelen is dat niet. Wat eveneens helpt zijn het maken van microbewegingen. Dat zijn hele kleine bewegingen die je op elk moment van de dag kan maken. Het gaat daarbij om het spannen en ontspannen van je spieren. Ons advies: ga gezond 2024 in door minder te zitten en meer te bewegen. Dat is goed voor je gezondheid.

4. Stoppen met roken

Op nummer 4 plaatsen we stoppen met roken. Dat is ook wat veel mensen ieder jaar in januari weer proberen. Maar door bijkomende klachten zoals hoofdpijn, geïrriteerdheid, somberheid, slecht slapen, zweten en trillen wordt de poging al snel weer gestaakt. In onze behandelkliniek stellen wij samen met jouw een behandelplan op. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van ooracupunctuur of laserbehandeling. Doel van beide is de ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken te verminderen.

Voor een stoppen met roken behandeling is geen verwijzing nodig van de huisarts. Een vergoeding voor deze therapie is mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. Voor het maken van een afspraak of meer informatie kan worden gebeld met de Orthokliniek, tel. 0541-29 48 85.

5. Minder drinken

Een ander genotmiddel waar mensen besluiten in januari wel zonder te kunnen is alcohol. Om een start te maken met een alcoholvrij leven kun je meedoen aan de challenge Dry January. De uitdaging is om in januari niet te drinken. Dat levert veel voordelen op omdat leven zonder alcohol gewoon gezonder is. Je slaapt beter, je voelt je fitter, je hebt meer concentratie en het is goed voor de lijn. Na deze maand kun je besluiten een stuk minder te gaan drinken of het hele jaar geen alcohol meer te drinken. Kiezen voor non-alcoholische dranken kan ook een goed alternatief zijn.

Om ervoor te zorgen dat je je goede voornemens ook daadwerkelijk realiseert, is het belangrijk dat je je bedenkt dat het waarmaken ervan niet van vandaag op morgen gaat. Elke verandering kost tijd en energie. Vertel je omgeving dat je probeert af te vallen of wilt stoppen met roken. Mocht je dan in de fout gaan dan wordt je hier eerder op gewezen. Ook kun je bij familie en vrienden terecht voor support. Misschien is er wel iemand die met je mee wil doen. Dat is zeker goed voor de motivatie. Bestel je bij ons twee (duopakket) of drie (vriendenpakket) BioHCG Original kuren dan ontvang je een mooie korting. Het BioHCG dieet kan ook voordelig worden aangevuld met Amino-Fit, PEM Spray of appelazijn. Al deze pakketten vind je bij voordeelpakketten BioHCG Original.

Heb je moeite je goede voornemens vol te houden of heb je een tegenslag moeten incasseren, ga dan gewoon verder. Bedenk nog eens waarom je bijvoorbeeld wilt afvallen en probeer toch je doel te bereiken. Je kunt het! Kies daarom NU je BioHCG pakket en begin morgen.