Goede Probiotica

Wat is goede Probiotica?

Probiotica wordt ook wel probioticum genoemd. Het zijn 'goede' bacteriën die je darmflora versterken. Wanneer de goede bacteriën in de meerderheid zijn dan vormen ze een leger tegen infecties.

Er leven ongeveer honderd biljoen micro organismen in een normale gezonde darm. De meeste daarvan zijn nuttig. Ze zorgen onder andere voor een goede spijsvertering en een goede opname van voedingsstoffen. De meest voorkomende goede probiotica zijn bifidobacteriën en melkzuurbacteriën. Daarnaast zijn bepaalde bacillen en gisten ook goede probiotica.

Goede probiotica

 

Heb ik goede Probiotica nodig?

Je kunt kiezen voor een goede probiotica wanneer je bijvoorbeeld je weerstand wil versterken of je stoelgang wil bevorderen. In een aantal gevallen is een goede probiotica extra aan te bevelen.

  • Wanneer je merkt dat je telkens last houdt van terugkerende infecties zoals blaasontsteking, verkoudheid, kaakholteontsteking, keelpijn etc. is het aan te bevelen om een supplement met goede probiotica aan te schaffen. Dit kan namelijk een teken zijn dat je immuumsysteem niet goed werkt. Dit kan komen door onder andere vermoeidheid, stress of consequent niet goed eten.
  • Ook is goede probiotica aan te bevelen wanneer je onlangs een anitbiotica kuur hebt gekregen.

Er zijn wetenschappers die beweren dat iedereen een goede probiotica kan gebruiken

Goede probiotica voor gezonde mensen?

Je kan gezond, vezelrijk en gevarieerd eten, goed slapen, niet roken en matig alcohol nuttigen, toch kan je darmflora uit balans raken. Dan is een goede probotica aan te raden. Je leefstijl, je omgeving, ouder worden en stress kunnen van invloed zijn op je darmflora. Misschien heb je er geen last van maar kan je darmflora toch uit balans zijn. Een goede probiotica kan dus ook voor gezonde mensen positieve effecten hebben.

Er zijn veel aandoeningen waar een goede probiotica een oplossing zou kunnen bieden. Alleen is er niet overal wetenschappelijk bewijs. De Maag Lever Darm Stichting en het voedingscentrum zijn het er wel over eens dat goede probiotica zouden kunnen werken bij een verstoorde darmflora. Met een goede probiotica krijg je weer genoeg goede bactieriën binnen om de darmflora weer in balans te brengen.

Probiotica in een flesje als yoghurtdrink

De meeste mensen kennen ze wel; de goede vloeibare probiotica als yoghurtjes. Deze yogurtjes werken, maar vaak niet goed genoeg.

Het prikkelen van het immuumsysteem, die de goede afweerstoffen maken, wordt voornamelijk door aerobe stammen in gang gezet. In de yoghurtjes zitten voornamelijk anaerobe stammen in plaats van aerobe stammen. Daarnaast worden de yoghurtjes lekker gemaakt met tal van zoetstoffen en dit werkt juist averechts.

Een probioticum kuur is ook niet bedoeld om langere tijd te gebruiken. In principe moeten je darmen het weer gaan overnemen.

Welke probiotica kopen?

Er zijn veel verschillende probiotica supplementen op de markt. Maar wat is nu de beste? Dat is moeilijk te zeggen. Wij hebben heel bewust gekozen voor de probiotica supplementen van Nutramin. Nutramin staat voor kwaliteit. In onze webshop zijn de onderstaande probiotica supplementen te bestellen. Bekijk ons Probiotica assortiment. Alle supplementen leveren wij uit voorraad zodat je het een werkdag later al in huis mag verwachten.

NTM ProBio Basis

Dit is een basis probiotica met twee verschillende stammen. Één stam op basis van bifidobacterie en één stam op basis van de lactobacillusbactie (melkzuurbacterie).

De adviesprijs van dit product is €29,95 en bij ons te bestellen voor €25,95 (€24,95 bij 2 stuks). Klik op de onderstaande afbeelding voor meer informatie.

Probio Basis

NTM ProBio Forte

Deze probiotica heeft maar liefst 7 verschillende stammen en is daarmee een breed probioticum. Drie stammen zijn op basis van de bifidobacterie, drie stammen op basis van de lactobacillusbacterie en één stam op basis van streptokokkenbacterie.

De adviesprijs van NTM Probio Forte is €39,95 en bij ons in de webshop te bestellen voor €32,95 (bij 2 stuks €29,95). Klik op de afbeelding voor meer productinformatie.

Probio Forte

Pro Flora Balance

Pro Flora Balance bevat 4 stammen op basis van de lactobacillus met daarbij een bifidobacterium. Deze probiotica is verder aangevuld met Glutamine en Bamboe. In bamboe zit veel sillica en dat is belangrijk voor het bindweefsel (waaronder het bindweefsel in de darmen).

De adviesprijs van dit product is €29,95, maar bij ons te bestellen voor €25,95. Bij 2 stuks of meer is de prijs €24,95. Klik voor meer informatie op onderstaande afbeelding.

Pro Flora Balance

Kids Flora Balance

Tot slot hebben wij nog een Kids Flora balance die speciaal voor kinderen is gemaakt. Het bestaat uit verschillende lactobacillus(5) en bifidobacterium(5) stammen. Ook is deze probiotica aangevuld met bamboe en glutamine.

De adviesprijs is €29,95 en bij ons te bestellen voor €25,95 (vanaf 2 stuks €24,95). Voor meer productinformatie, klik op onderstaande afbeelding.

Kids Probiotica

Best verkochte producten