Beste vitamine C supplement

Wat is nu het beste vitamine C supplement? Daar gaan we je op deze pagina antwoord op geven. Om te bepalen wat voor ons het beste vitamine C supplement is houden we rekening met de gekozen vitamine C vorm en de daarbij behorende opname, de dosering en de toevoeging van extra nutriënten. Deze factoren hebben ons een Top 3 bezorgd.

Onze Top 3:

1. Vitakruid Gebufferde Vitamine C

Vitakruid Gebufferde Vitamine C bevat vitamine C uit calcium- en magnesiumascorbaat. Dit is een goed opneembare en maagvriendelijke vorm. De vitamine C in dit product is hoog gedosseerd en aangevuld met weerstandverhogende mineralen en antioxidanten.

2. Vitals Ester C 1000mg

Ester C, ook wel de nieuwe generatie vitamine C genoemd, blinkt uit in de opname. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat Ester C tweemaal zo snel wordt opgenomen in het bloed. Ook blijft het twee keer zo lang in je lichaam aanwezig. Vitals Ester C bevat een hoge dosering vitamine C.

3. Vitamine C 1000 mg Ascorbaten

Op plek 3 vinden we NTM Vitamine C 1000 mg Ascorbaten. De vitamine C in dit product is ook afkomstig uit calcium- en magnesiumascorbaat. Met 1000 mg vitamine C per tablet is dit één van de hoogst gedoseerde vitamine C supplementen.

Welke vitamine C tabletten zijn goed?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn Ester C supplementen goede vitamine C tabletten. Ze worden dan ook beschouwd als de nieuwe generatie vitamine C. Ze combineren een groot aantal voordelen van ascorbinezuur en calciumascorbaat. Een voorbeeld hiervan is Vitals Ester C 1000 mg of Orthica Ester-C-500.

Een ander goed opneembaar vitamine C supplement is Liposomaal Vitamine C. Liposomale supplementen worden ingekapseld zodat het beter bestand is tegen afbraak door het maagzuur. Hierdoor bereikt het goed de cellen zonder de werking aan te tasten. 

We bieden ook een drietal vitamine C suppplementen aan waarvan de vitamine C afkomstig is van ascorbaten. Deze behoren dan ook tot de beste vitamine C supplementen. In deze categorie kun je kiezen voor de ascorbatencomplex van Bonusan, NTM C1000 ascorbaten van Nutarmin of de ascorbatenpoeder van Vitals.

C4 Balance van Nutramin is een zeer compleet vitamine C preparaat. Het vitamine C is namelijk afkomstig van vier verschillende soorten ascorbaten, ascorbylpalmitaat en bioflavonoïden.

Minder goed te verdragen

In sommige gevallen is vitamine C minder goed te verdragen. Dat komt omdat het in haar basale vorm ascorbinezuur bevat. Dit zuur (pH van 2,3) kunnen sommige, met name bij hogere doseringen, minder goed verdragen. Voor diegene zijn de natuurlijke vormen van vitamine C een betere oplossing. Dit kan bijvoorbeeld vitamine C uit calcium- of magnesiumascorbaat zijn. Is het zure voor jou geen probleem? Dan is vitamine C ascorbinezuur een goed supplement.

De beste vitamine C

Vitamine C is goed voor 15 verschillende processen in ons lichaam. Het is daarom een belangrijke vitamine. Wij kunnen helaas geen product aanwijzen wat absoluut de beste is. Wel mag je verwachten dat wij de beste vitamine C supplementen voor je hebben geselecteerd in ons vitamine C assortiment.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten