Wat zijn de beste cranberry tabletten?

Als je ons vraagt naar de beste cranberry tabletten dan adviseren wij Vitals Cranberry Biologisch. Dit product bevat VitaCran®. Dit is een gedroogde poeder van de hele vrucht, inclusief de schil. Deze grondstof heeft een hoog gehalte aan proanthocyanidinen type A (ook wel PACs).

De cranberries die hiervoor gebruikt worden zijn biologisch geteeld. De producent FutureCeuticals past bij de vervaardiging van VitaCran® uitsluitend natuurlijke en milde productiemethoden toe en heeft hiermee respect voor de struik.


Zijn de andere cranberry tabletten dan minder goed?

Nee, puur kijkend naar een cranberry supplement adviseren wij het eerder genoemde product. Ons assortiment bevat ook NOW Cranberry en Bonusan Cystinyl. Deze twee cranberries supplementen zijn extra aangevuld met Vitamine C.

Cranberry tabletten

Cranberry pillen of tabletten zijn een goed alternatief voor cranberry sap. Veel mensen gebruiken cranberry sap vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen. Het nadeel is echter dat de sap vaak erg bitter is. Dat maakt het drinken onaangenaam.

Er zijn sappen die daarom extra gezoet of verdund worden met water. Hierdoor is de smaak dragelijker maar wordt het wel minder effectief. Cranberry tabletten zijn daarom een goed alternatief.

Hoe zat het ook alweer?

Cranberry’s worden al een lange tijd toegepast. Ze zijn lang houdbaar en hebben een hoge nutritionele waarde. Dat waren ook de redenen voor zeemannen om ze mee te nemen op lange zeereizen. Tegenwoordig worden ze door therapeuten en gezondheidsprofessionals vooral ingezet vanwege de hoge gehalte aan PACs.

De lange zeereizen hebben er ook voor gezorgd dat de cranberry struik in Nederland is gaan groeien. In 1845 is er namelijk een vat met bessen aangespoeld op Terschelling. In eerste instantie dacht een jutter dat het ging om een vat met wijn. Nadat de jutter het vat openen viel de inhoud tegen en liet hij het achter. Hierdoor kon de struik groeien en kreeg het letterlijk voet aan wal.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten